Din nou, acasa

vineri, 11 aprilie 2008, 21:07
2 MIN
 Din nou, acasa

Pentru a treia runda consecutiv, iesenii sint gazde in turneul play-out al Diviziei Nationale de rugby, avind astazi o sarcina relativ usoara in fata lanternei campionatului, CFR CSUM Brasov. Cu exceptia acelui 0-3 nefericit din startul sezonului regulat, pe care ne-am saturat sa-l mai pomenim, iesenii s-au impus intotdeauna cu lejeritate in fata echipei considerate drept cea mai slaba din competitie.

Asa ca, nu ne asteptam la o alta varianta decit la cea logica, victorie cu bonus, antrenorii Costel Verives, Ioan Iftode si Emanuel Mihai avind o buna sansa de a rula intreg lotul. Meciul este usor, fara indoiala, dar nu este o joaca, fiindca – dincolo de apreciabila diferenta de valoare – obiectivul brasovenilor arde mai tare decit a iesenilor.

Pentru Poli, cistigarea grupei si ocuparea locului VII inaintea Olimpiei, in clasamentul general, este o tinta de ambitie, pentru brasoveni, situatia este mai disperata, ei cautind puncte cu luminarea pentru a se salva de la retrogradare, CFR, alaturi de Grivita, fiind cele mai amenintate. Insa daca Poli va juca la fel cum a facut-o in meciul aprioric mult mai dificil, cel cu Birladul, echipa de sub Timpa va fi nevoita sa-si scoata punctele din alta parte.

Atentia amatorilor ieseni de rugby va fi indreptata si spre celelalte meciuri ale etapei, fiindca echipele care concureaza la sefia seriei se bat – in deplasare- cu echipe amenintate cu retrogradarea. Olimpia are meci mai greu la Birlad, decit Suceava pe terenul Grivitei, dar orice surpriza este posibila si – din punctul nostru de vedere – binevenita. 

Simbata se disputa etapa cu numarul 7 si in esalonul superior, din care se distinge confruntarea de la Baia Mare, dintre echipa locala si Dinamo, in timp ce in meciurile "U" Cluj – Steaua si Farul – RCM Timisoara este greu de imaginat vreo minune.

 

Comentarii