Dinu Vama a stralucit prin absenta

marți, 11 septembrie 2001, 23:00
2 MIN
 Dinu Vama a stralucit prin absenta

Ieri, la completul trei al Judecatoriei Iasi s-a consumat un nou termen al procesului intentat de Poli Iasi fostului presedinte Vasile Drutca. Acesta este acuzat de faptul ca a prejudiciat clubul din Copou cu aproape 220 000 $, acceptind sa incaseze doar 80 500 $ de la Rapid Bucuresti, in urma transferului lui Daniel Pancu la Cesena. Iesenii aveau dreptul la 25% din suma de transfer care a fost 1,2 milioane $. Din cei 4 martori citati a fost prezent doar Marian Moldovan, fost antrenor si director sportiv al gruparii din Copou, care activeaza actualmente la Centrul de Copii si Juniori al clubului. In cele trei ore pe care le-a petrecut pe holurile Palatului de Justitie pina sa fie audiat Moldovan a spus: "Pentru faptul ca l-am crescut pe Pancu, alaturi de Mitica Romila am primit, la misto, un premiu de 1 milion de lei. Cred ca astazi am primit un bonus stind ore in sir prin tribunale printre puscariasi, de mi s-a facut pielea gaina". Ajuns in fata instantei, Moldovan nu a declarat lucruri spectaculoase: "Drutca era singurul conducator in acele vremuri. Nu stiu cum a semnat el o prelungire a termenului de plata in iulie. Stiu doar ca pe 6 august a trimis un fax, in care mentiona ca intelegerea cade, datorita faptului ca banii nu au fost virati pina pe 1 august".
Alaturi de Gabi Popescu, fost secretar la Poli,doi martori cu nume sonore au fost absenti: Dinu Gheorghe, fost conductor al clubului bucurestean, actualul sef al Vamilor Romane si avocatul iesean Mihail Vlasov. Avocatul lui Drutca, Marius Striblea a depus o adeverinta eliberata de presedintele executiv al Camerei de Comert si Industrie, Constantin Onofrei care precizeaza faptul ca Vlasov se afla in strainatate (Grecia) in perioada 8-17 septembrie. Avocatul lui Poli, Stefan Damian a cerut ca la urmatorul termen martorii amintiti sa fie adusi cu mandat, pentru ca sint "persoane tupeiste".
In alta ordine de idei, s-a respins cererea lui Damian de instituire a unui sechestru asigurator asupra bunurilor lui Vasile Drutca. O doleanta asemanatoare mai fusese respinsa la un termen anterior, Striblea spunind despre noua cerere a lui Damian, care nu a adus acte suplimentare pentru sustinerea acesteia, ca "este o insulta adusa instantei". De altfel, contrele dintre cei doi avocati au fost prezente pe toata durata sedintei. Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pe 9 octombrie. (Ovidiu MINEA)

Comentarii