„E drept, boierule?”

luni, 17 aprilie 2006, 20:53
2 MIN
 „E drept, boierule?”

Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa a implinit ieri 53 de ani. Aniversarea si-a serbat-o asa cum este el in viata de zi cu zi, original: dimineata s-a urcat in masina proprie si a vizitat singur Cotnariul si Putna! Mai trebuie precizat ca Popa, care a „anihilat” astfel mai multe surprize clocite la Iasi, a fost la un pas sa plece duminica noapte, dupa meciul cu Rapidul, spre Arad, pentru a sta doar citeva ore cu sotia, deoarece astazi Poli reia antrenamentele.
Prima halta a expeditiei de ieri a antrenorului a fost Cotnariul, unde a vizitat cramele combinatului de vinificatie. La final, declaratii in nota caracteristica: „Am auzit ca viile de acolo au aparut pe vremea lui Stefan, din vite primite de la Matei Corvin, in urma unei batalii cistigate de domnul Moldovei. Dupa aproximativ 250 de ani, Cantemir a spus ca la Cotnari se face cel mai bun vin din Europa. Cum au mai trecut inca circa 250 de ani de atunci, mi-am zis ca mai trebuie sa certifice cineva important acest lucru si m-am dus eu! Intr-adevar, Grasa de Cotnari din 1979 pe care am degustat-o bate orice vin!” a glumit tehnicianul, care nu a trecut peste post, mincind ciorba de fasole si ciuperci. La Putna, Popa spune ca s-a dus framintat de o intrebare. „M-am dus la mormintul lui Stefan cel Mare si i-am spus: «Boierule, e drept ce am patit cu Rapidul?» Nici el nu a stiut ce sa-mi raspunda!”
Vorbele antrenorului Politehnicii au continuat apoi pe aceeasi linie. „Am si un motiv de suparare. Nu m-a sunat Victoria Beckham, care e nascuta in aceeasi zi mine. E de virsta mai mica si trebuia sa faca ea primul pas!” a spus antrenorul, care i-a acordat circumstante atenuante fostei „Posh Spice”. „Cred ca din cauza lui David nu a facut-o. Ori e gelos, ori e suparat ca a fost rezerva cu Getafe!”. Coincidenta, tot pe 17 aprilie (1916) s-a nascut unul dintre cei mai mari antrenori ai istoriei fotbalului, Helenio Herrera.

Comentarii