Egalii unei mari echipe

duminică, 18 iulie 1999, 23:00
2 MIN
 Egalii unei mari echipe

Au marcat: Scinteie (’28) / Tacchinardi (’58).
Ceahlaul: Cimpeanu – Perja, Grozavu, Alistar (’66 Baldovin), Atomulesei (’64 Serban) – Pantazi, Marc, M. Ionescu, C. Ilie – Enache (’73 Solomon), Scinteie.
Juventus: Van der Sar – Iuliano, Ferrara, Tudor – Pessotto, Tacchinardi, Bachini (’60 Mirkovic), Perrotta, Birindelli – N. Amoruso, Kovacevic.
Arbitri: D. Gallagher – G. Atkins, J. Devine (Anglia).
Italienii au tinut sa demonstreze ca nu cunosc "perioada de tatonare" si au ratat o buna ocazie inca din minutul 3, cind Amoruso a trimis periculos sub bara, dar Cimpeanu a respins in corner. Replica gazdelor a venit peste cinci minute, cind Atomulesei a reusit o patrundere de mare efect pe centrul terenului si doar interventia de ultim moment a lui Tudor l-a impiedicat sa traga la poarta. In faza imediat urmatoare, Enache a trecut de putin pe sub minge, cu poarta goala in fata! A trecut o perioada de joc echilibrat, in care nemtenii, fara sa para complexati de faima adversarului, au stat mai mult in jumatatea torinezilor, fara a pune, insa, in real pericol poarta lui Van der Sar. Abia in minutul 23, dupa un dribling spectaculos al lui Scinteie in fata lui Tudor, Enache a avut sansa unui sut periculos, dar a tras peste poarta. Tribunele aveau sa "explodeze" in minutul 28, cind, la un corner ce nu anunta nimic, Scinteie s-a furisat viclean printre fundasii italieni si a trimis scurt in plasa cu capul, din sapte metri, pe linga un Van der Sar neputincios. Torinezii au incercat sa riposteze si au avut o buna ocazie de a egala cu zece minute inainte de pauza, cind Amoruso a trimis milimetric pe linga poarta mingea centrata de pe dreapta de Birindelli. Urmatorul pe "lista ratangiilor" a fost sirbul Kovacevic, servit excelent in careul nemtean de Tacchinardi, care a sutat pe linga poarta lui Cimpeanu, fara a fi jenat de cineva. Repriza secunda a inceput in nota de dominare a torinezilor, foarfeca lui Kovacevic trecind pe linga poarta, sutul lui Ferrara fiind respins greu de Cimpeanu, iar "torpila" lui Bachini nimerind in plasa laterala. In replica, Scinteie a incercat in minutul 9 un volè de zile mari, insa mingea trimisa de el din coltul careului mic a trecut mult peste poarta. Minutul 13 al reprizei secunde avea sa fie cu ghinion pentru nemteni: dupa o faza exceptionala creata de Bachini, Tacchinardi a combinat scurt cu Perrotta si apoi a sutat violent in vinclul portii lui Cimpeanu, ramas spectator. Apoi, odata cu trecerea timpului, meciul si-a pierdut din intensitate si din interes, ocaziile de poarta rarindu-se vizibil. Mai "proaspeti" din punct de vedere fizic, torinezii au pus stapinire pe mijlocul terenului, iar nemtenii au incercat sa puncteze decisiv pe contraatac. Cum, insa, ambele aparari si-au facut datoria cu brio, meciul s-a terminat cu un rezultat de egalitate care a parut a multumi ambele tabere. (ICT)

Comentarii