Examen foarte dificil

vineri, 28 noiembrie 2008, 21:49
3 MIN
 Examen foarte dificil

Readusa cu picioarele pe pamint dupa ce saptamina trecuta a pierdut categoric la Cluj, echipa ieseana de baschet feminin se pregateste astazi de un nou meci foarte dificil cu o formatie in fata careia n-a cunoscut succesul in ultimele doua sezoane. Desi a inceput schiop campionatul, avind mari probleme cu finantare, echipa oaspete s-a redresat la timp, si-a rechemat veteranele si stranierele (patru americance in lot) si deja a acumulat patru victorii in sapte etape cita vreme mai are o restanta cu Sf. Gheorghe. Succese firesti cu Sportul Studentesc, Satu Mare si Alba Iulia dar si unul de calibru runda trecuta cu CET Govora, acesta este bilantul unei formatii care in urma cu doua saptamini a cedat la Cluj abia dupa doua runde de prelungiri. In fata unui asemenea adversar Politehnica-National are toate motivele sa se teama. "Este un meci greu dar ce sa facem in conditiile in care nu ne putem pregati ca lumea. De la femeia de serviciu a Polivalentei (n.r. – !?!) am primit telefon ca nu avem acces in sala doua saptamini iar la Scoala 39 am avut oficial doua pozitii toata saptamina. Ne-am milogit la cei care aveau deja contractata sala din Dacia ca sa putem face zilnic cite o ora si jumatate de antrenament. Ori atit se antreneaza o echipa de Divizia A? Pai ce facem, platim jucatoarele sa stea la camin ori sa se antreneze?", se plinge Marius Cosoi, directorul sportiv al gruparii iesene. In absenta unei pregatiri corespunzatoare, cu o jucatoare (Anca Nitulescu) care duce pe picioare, de doua saptamini, o afectiune respiratorie, Politehnica-National intimpina jocul de astazi din nou fara Aurelia Lazar, cea care a parasit echipa inca dinaintea deplasarii la Cluj. La foc automat baschetbalista a facut luni un memoriu iar marti Biroul Federal al FR Baschet a si judecat cazul in favoarea ei, urmind a fi declarata libera de contract daca nu i se platesc in 15 zile restantele financiare. Cazul i-a dat pe spate pe conducatorii ieseni, care nu inteleg cum s-a ajuns pina aici. "Toata lumea este cu banii la zi iar salariul pe noiembrie se da la mijlocul lunii decembrie. Ar mai putea fi vorba doar de penalizarea de 10% pe octombrie, masura luata de conducerea sectiei din cauza rezultatelor slabe. Ma surprinde decizia luata de federatie, una pripita. Chiar am facut un memoriu in acest sens.", a mai adaugat Cosoi. In conditiile in care jucatoarea nu a putut fi contactata tot Cosoi a incercat sa descopere motivele "divortului". "Lazar a plecat pur si simplu. In memoriul trimis la federatie si la club vorbeste de faptul ca s-a simtit neglijata in perioada in care a fost accidentata. Eu am dus-o la tratament si a facut o saptamina intreaga de fizioterapie. Poate ca trebuia s-o masez chiar eu.", a incheiat Marius Cosoi in legatura cu situatia pivotului care a avut la Politehnica-National un contract de 2.000 de lei, teza salariilor mari a baschetbalistelor iesene in raport cu performantele lor fiind una de actualitate in ultima vreme.

Celelalte partide ale etapei a IX-a: CET Govora – Teleorman Alexandria, MCM Tirgoviste – U TCRE Cluj, Olimpia Bucuresti – U-LPS Alba Iulia, Rapid Bucuresti – Sportul Studentesc Bucuresti, SCM Craiova – CSM Satu Mare si ICIM Arad – CSS-LMK Sf. Gheorghe.

  

Baietii joaca miercuri

Desi miine echipa masculina de baschet a Politehnicii trebuia sa joace pe teren propriu partida din esalonul secund cu CSS Giurgiu, intilnirea a fost aminata in ultima clipa. La mijloc s-ar parea ca nu sint motive pur sportive ci mai degraba unele… electorale atita vreme cit antrenoarea echipei giurgiuvene este tocmai sotia edilului sef al localitatii. Intilnirea va fi reprogramata miercuri, 3 decembrie, la o ora care n-a fost inca stabilita.

Comentarii