Extemporalul a trecut, urmeaza tezele

luni, 05 august 2002, 23:00
2 MIN
 Extemporalul a trecut, urmeaza tezele

Derulata la finele saptaminii trecute in Copou, Cupa Coroana a adus spectaculoase cistiguri de imagine CS Poli Unirea, care a reusit sa aduca in Iasi trei divizionare A. Pe linga imagine si emulatie, poate cel mai important cistig l-au avut antrenorii ieseni care au avut posibilitatea de a vedea nivelul jucatorilor ce-i au sub comanda. Prin prisma prestatiilor din teren, concluziile sint pozitive si se poate afirma ca, daca vor aparea confirmari, Poli are la acest moment o echipa buna de divizia B.
Desi au avut si ezitari, portarii Kajcsa si Mihalache pot provoca un duel, din care sa apara "acoperirea" postului de portar, tinarul Dulcianu fiind, in acest moment, al treilea ultim aparator. Poate cel mai sigur compartiment este cel defensiv, exceptie facind-o liberoul Adrian Ilie, care a avut iarasi citeva ezitari ce pot costa puncte serioase in campionat. Pe flancuri, ar putea reaparea cuplul ce a dus Poli in divizia A, Abalasei (care, desi nu a rupt gura tirgului fiind si folosit ciudat, mijlocas stinga, cu Bacaul, are calitati si o experienta incontestabila) – Danut Munteanu, capitanul din sezonul trecut al lui Poli etalind o forma excelenta. Tricourile de titulari pe postul de fundas la marcaj par a fi acontate de Bernard si Medeleanu, ambii avind argumente solide in acest sens. Pregatiti de a intra oricind in joc sint Gheban, care compenseaza lipsa de orientare cu polivalenta sa (joaca si pe dreapta si pe stinga si la marcaj), Petrache si chiar tinarul Raileanu la marcaj, Rus, in centrul liniei de fund sau chiar mijlocas stinga.
Poate cel mai mare cistig al liniei mediane o reprezinta confirmarea lui Cristea, care a aratat ca isi poate masura fortele cu orice jucator cu nume. Play-maker-ul Marta a creat si citeva faze frumoase, insa ramine dator in faza defensiva, pe care trebuie neaparat sa o acopere in sistemul tactic folosit de Simionas. Descoperit ramine inca postul de mijlocas stinga: Panait a fost trimis acasa, Ivasca nu a confirmat, iar Sinescu pare crud inca. Ca alta solutie ar putea aparea folosirea lui Dragoi (trimis repede la cabine in finala mare) si alunecarea lui Marta pe stinga, acolo unde de aparare ar raspunde Danut Munteanu.
Si in fata exista mai multe solutii. Linga mereu tinarul Dobrea au facut figuri frumoase atit Chiper (ce poate exploda anul acesta) cit si nou-venitul Bilba, fara a se neglija solutia Brighiu.
Chiar in aceste conditii managerul Vasile Simionas a spus ca intarirea lotului este absolut obligatorie, asa ca surprizele vizavi de lotul ce deja se contureaza nu sint excluse. Nu trbuie omis insa si latura negativa, faptul ca ar putea aparea divorturi datorita posibilelor neintelegeri privind sumele contractuale pe care jucatorii le vor solicita la semnarea noilor angajamente, actiune prevazuta pentru aceasta saptamina. (Ovidiu MINEA)

Comentarii