FCM Poli ii ofera Primarului Simirad orice post doreste!

vineri, 24 iulie 1998, 23:00
3 MIN
 FCM Poli ii ofera Primarului Simirad orice post doreste!

Ieri, la stadionul "Emil Alexandrescu", FCM Politehnica Iasi a organizat o conferinta de presa. In deschidere, presedintele Consiliului de Administratie, Gheorghe Nichita a prezentat istoricul acestui organism de la infiintare si pina in prezent, subliniind aportul deosebit al unor membri (care au fost si ei prezenti), C. Benta, M. Alexa, C. Anton, M. Valeriu, C. Holerca, V. Balaioru, E. Nichita precum si a multor societati de constructii iesene, Directia Agricola, RATC, RA Citadin, Univ. Tehnice, etc. Toti acestia au contribuit la mentinerea echipei in liga a doua si crearea premiselor promovarii. Pentru aceasta este insa nevoie de o maxima implicare a municipalitatii, taxa pentru sport instituita la initiativa lui Constantin Simirad fiind colacul de salvare al fotbalului iesean. De aceea, primarului Iasului i-a fost inca o data propusa orice functie doreste in cadrul clubului. Zvonurile distribuirii in alte directii a acestei taxe, singura care poate asigura promovarea Politehnicii, au fost risipite de consilierul Romeo Olteanu, managerul SC Iasi XXI, care a spus ca 90% din fondurile rezultate vor veni la fotbal.
Pentru a se inlatura orice suspiciune legata de folosirea fondurilor, Gh. Nichita a repetat ca toti membrii CA aduc bani si nu incaseaza nici un leu (exemplul cel mai sugestiv in aceasta directie s-a referit la M. Alexa si C. Benta care l-au cumparat din Ungaria pe Matinca si desi imediat au avut o oferta dubla, au refuzat vinzarea jucatorului punindu-l la dispozitia clubului din Copou), reinnoind invitatia alaturarii altor membri si disponibilitatea la o transparenta totala. De altfel, viceprimarul V. Dumitriu va fi cooptat in organismul de conducere al FCM Poli, asigurindu-se astfel spulberarea oricarui dubiu asupra folosirii banilor asigurati de oficialitatile locale. S-a insistat asupra necesitatii asigurarii unei solide baze materiale pentru a cistiga "razboiul" nu numai fotbalistic, ci si de imagine cu Brasovul, principala contracandidata la promovare. S-a mai amintit faptul ca Iasul a inceput sa fie privit cu simpatie de mediile influente din fotbalul romanesc, amintindu-se aici nume din Federatie si a ziaristului Ovidiu Ioanitoaia care a contribuit la aducerea la Iasi a antrenorului Moldovan. In alta ordine de idei, la tribuna 0 vor fi instalate, pe cheltuiala membrilor CA, 300 de scaune din plastic albastru (abonamentul la aceasta tribuna va costa 300 000 lei) si faptul ca s-au pus in vinzare legitimatii de sustinator (200 000 lei) care asigura accesul gratuit la meciuri. In structura de conducere au fost cooptati Ion Bucu, care va fi al doilea vicepresedinte al CA si Marian Moldovan care il va inlocui pe Mircea Ursu in functia de director sportiv.
Un subiect delicat abordat l-a constituit vila de cantonament care a fost pierduta in instanta, conducerea clubului anuntind ca vor picheta cladirea, impreuna cu toti angajatii si copiii care sint legitimati, la actiunea de evacuare silita care urmeaza sa aiba loc luni dimineata. Solutia cumpararii de Primarie a cladirii (careia i-au fost aduse multe imbunatatiri) pare a fi singura cale de rezolvare amiabila a litigiului cu urmasii fostilor proprietari care au cistigat procesul.
Antrenorul Ion Moldovan si-a manifestat surprinderea ca intr-un oras ca Iasul se poate pune problema finantarii unei echipe de fotbal care sa fie o emblema in toata tara si a spus ca fiind un luptator pina in pinzele albe va pleca de la Iasi doar in cazul in care va simti ca oamenii cu care a plecat la drum vor pleca de linga echipa. Lotul de jucatori creionat este alcatuit din: Cimpeanu, Dohot, Grigorie, Abalasei, Petrache, Paraschiv, Rudac, Cantea, Bordeanu, Cotan, Botan, Matinca, Serban, Stancu, Dobrea, Cojocaru, Ionescu, Tiron, Stoian, A. Popescu, Pascovici, C. Stoica, Manole, cu mentiunea ca situatia ultimilor 5 nu este inca rezolvata. Tiron a fost reprimit in lot iar Dragoi, Urdaru, Caunei, Gavrilescu, Onut, Ancuta, Filip si Ilie vor fi cedati la Roman, Pascani sau Botosani. (Ovidiu MINEA)

Comentarii