Flash

marți, 17 noiembrie 2009, 22:59
9 MIN
 Flash

Hagi, solicitat de Farul

Conducerea clubului FC Farul Constanta i-a trimis lui Gheorghe Hagi, pe adresa clubului acestuia, Viitorul Constanta, o scrisoare prin care ii ofera postul de antrenor principal al formatiei din liga secunda. Antrenorul Marius sumudica si-a dat demisia de la conducerea tehnica a gruparii FC Farul Constanta, duminica, dupa infringerea echipei sale, scor 0-1, in deplasare, pe terenul ultimei clasate, CSM Rimnicu Sarat. (MEDIAFAX)

A murit Juravle

Fostul international de polo pe apa Ramses Juravle a incetat din viata in noaptea de luni spre marti, la Zaragoza (Spania), dupa indelungata suferinta.
Juravle, care ar fi implinit joi 33 de ani, suferea de circa doi ani de cancer la creier. Juravle s-a nascut in Cuba, din tata cubanez si mama romanca, si a juca in cariera la doar doua cluburi, Dinamo si Zaragoza. A marcat 185 de goluri pentru nationala Romaniei. In memoria lui Juravle s-a pastrat un moment de reculegere inaintea partidei dintre selectionatele Romaniei si Spaniei, marti seara, la Oradea, meci din Liga Mondiala, incheiata cu victoria tricolorilor, scor 9-7.

Varzaru, noul capitan

Extrema dreapta Cristina Varzaru a fost desemnata capitanul echipei nationale de handbal feminin a Romaniei la Campionatul Mondial din China, ca urmare a faptului ca Valentin Ardean, cea care a purtat pina acum banderola, s-a accidentat si va rata turneul final. Handbalista care va implini 30 de ani la 5 decembrie a fost votata in unanimitate de colegele sale pentru a purta banderola in China. Acesta inca nu se afla in cantonamentul nationalei, deoarece are meciuri cu echipa la care activeaza, Viborg.  In alta ordine de idei, nationala Romaniei va pleca la mijlocul acestei saptamini intr-un turneu in Norvegia, la care vor mai participa tara gazda, Rusia si Croatia. Romania face parte din grupa C a Campionatului Mondial din China, programat luna viitoare, alaturi de Norvegia, Ungaria, Japonia, Tunisia si Chile.

Prost piloteaza o Dacie

Fostul pilot de Formula 1, Alain Prost, va fi la volanul Daciei Duster la Trofeul Andros, o cursa pe gheata care are loc anual, aceasta fiind si lansarea oficiala a noului model. "Sint incintat sa concurez pe Dacia Duster. Este un vehicul complet nou si sint mindru sa particip la promovarea acestuia intr-un context atit de original cum este Trofeul Andros. Am incredere in capacitatea si fiabilitatea vehiculului pentru aceasta cursa, avind in vedere colaborarea cu Rénault Sport Technologies", a afirmat Alain Prost.  Cu ocazia acestui eveniment, Dacia va dezvalui numele si liniile modelului Duster, cel de-al saselea al producatorului. Duster este un vehicul 4×4, care va fi destinat celor aflati in cautarea unei masini offroad pentru uz cotidian la un pret accesibil.

Galatenii l-au suspendat pe Kolev

Clubul de fotbal Otelul Galati anunta pe site-ul sau oficial ca l-a suspendat pe portarul bulgar Stoian Kolev, absent de mai multe zile de la antrenament, pina la sfirsitul contractului sau cu clubul galatean, adica pina in vara anului 2010.
‘Am avut cele mai mari pretentii de la jucatorii bulgari, pentru ca ei aveau cele mai mari salarii la Otelul. Domnul Kolev s-a suparat si a plecat fara sa anunte, iar pentru asta va plati. M-a sunat agentul sau si mi-a zis ca el nu revine pina nu-mi cer scuze ca i-am facut mercenari, dar sa-mi fie cu iertare, cam asta inseamna cind iti faci bagajele si pleci atunci cind sint unele probleme financiare. Ca sa nu mai zic ca termenul de mercenar nu mi se pare deloc jignitor. Am depus memoriu la LPF si cerem suspendarea lui Stoian Kolev. Vom aduce alt portar in loc, nu exista jucatori de neinlocuit’, a declarat directorul general al FC Otelul, Marius Stan. (MEDIAFAX)

  

Un sloven in probe la Pandurii

Atacantul sloven Patrik Bordon a sosit, luni seara, la Tirgu Jiu si se va pregati in urmatoarea perioada sub comanda lui Liviu Ciobotariu, care va decide daca acesta va fi legitimat sau nu la Pandurii. "O sa-l vad la antrenamente. Mi s-a spus ca e un jucator de perspectiva si astept sa vedem ce poate. Chiar daca mai sint citeva meciuri pina la finalul turului, eu ma gindesc in paralel si la transferuri pentru ca trebuie sa intarim lotul", a spus Ciobotariu. In virsta de 21 de ani, Bordon (1,90 metri) a inceput fotbalul la formatia din tara sa natala, FC Koper, iar in anul 2007 a fost transferat la gruparea italiana Lecce, fiind in acelasi timp convocat si la actiunile nationalei de tineret a Sloveniei. In prezent, Bordon este liber de contract si poate fi transferat gratis la gruparea gorjeana.

Dinamo il monitorizeaza pe Gauracs

Antrenorul dinamovist Cornel Talnar a declarat, ieri, ca il va monitoriza in continuare pe internationalul de tineret leton Edgars Gauracs si spune ca "totul este posibil" in privinta intoarcerii lui Giani Kirita sau Andrei Margaritescu, dar decizia o va lua dupa ce se va gindi de zece ori.  "Nu se pune problema ca cineva sa plece de la Dinamo in urmatoarea perioada. Am discutat si cu domnul Badea si cu Cristi Borcea in aceasta privinta. Ganea l-a urmarit pe Gauracs in meciul nationalei de tineret de la Buzau, dar nu prea a avut ce sa vada pentru ca a fost eliminat si din aceasta cauza nu a dat randamentul scontat. El va fi monitorizat in continuare", a afirmat Talnar. Tehnicianul a avut cuvinte de lauda la adresa lui Kirita si Margaritescu, dar a evitat sa se pronunte asupra posibilitatii intoarcerii lor la echipa. (MEDIAFAX)

Rulmentul, preluata de Primarie

Formatia feminina de handbal Rulmentul Urban a fost preluata, ieri, de Primaria Brasov, dupa ce coducerea societatii comerciale Urban a anuntat printr-o adresa ca se retrage din structura asociativa care patrona clubul. Fostul patron, Teodor Florescu, a explicat in adresa ca retragerea are motive economice. in acest moment, singurul membru al structurii asociative este Primaria Brasov. Primarul George Scripcaru sustine ca poarta discutii cu mai multe firme din oras si ca isi doreste ca macar doua dintre acestea sa se alature eforturilor municipalitatii de sustinere a echipei de handbal feminin. Edilul sef al Brasovului spune ca a discutat cu antrenorul principal al echipei, Herbert Müller, si ca este posibil ca acesta sa ramina in functie.

Quique are gripa noua

Noul tehnician al echipei Atletico Madrid, Quique Sanchez Flores, a contactat virusul A/H1N1, dar va conduce echipa in partida de simbata cu Deportivo la Coruña. Fostul antrenor al gruparilor Valencia si Benfica Lisabona a acuzat o stare de rau inca de luni si nu a putut sa conduca antrenamentul concitadinei lui Real. Ulterior, staff-ul medical al echipei din capitala Spaniei a anuntat ca Sanchez Flores sufera de gripa porcina, dar a precizat ca nici un jucator de la Atletico nu prezinta simptomele specifice bolii. Tehnicianul formatiei madrilene va absenta de la sedintele de pregatire programate in cursul acestei saptamini, pentru a evita riscul de a-i contamina si pe elevii sai, dar va lua loc pe banca tehnica in deplasarea cu Deportivo, contind pentru etapa a XI-a din Primera Division.

Scotienii l-au demis pe Burley

Federatia Scotiana de Fotbal (SFA) a anuntat ca George Burley a fost concediat de pe banca tehnica a primeri reprezentative britanice, ca urmare a ratarii calificarii la Cupa Mondiala din 2010, dar si a rezultatelor dezamagitoare inregistrate in ultimele meciuri amicale. Cu toate ca fostul antrenor al echipelor Southampton si Derby County a fost confirmat in functie dupa esecul din preliminariile Mondialului din Africa de Sud, oficialii SFA nu au mai tolerat infringerile din recentele partide de verificare. Burley a preluat nationala Scotiei in ianuarie 2008 si a clasat-o pe locul III in grupa a IX-a a campaniei de calificare la turneul final din 2010. Ulterior, reprezentativa britanica a pierdut ultimele doua meciuri amicale, cu Japonia, scor 0-2, si cu Tara Galilor, scor 0-3. Succesorul lui George Burley va fi anuntat pina la urmatoarea partida a nationalei Scotiei, in compania Cehiei, programata peste patru luni.

Rafa ameninta

Antrenorul echipei FC Liverpool, Rafael Benitez, a afirmat intr-un interviu ca va pleca de la echipa in cazul in care spaniolul Fernando Torres va fi vindut pentru a acoperi o parte dintre datoriile pe care le are gruparea. "Voi demisiona daca se va intimpla acest lucru", a spus Benitez cind a fost intrebat ce se va intimpla daca Torres va pleca in schimbul chiar a 100 de milioane de lire sterline. "Sint sigur ca asa ceva nu se va intimpla niciodata", a adaugat Benitez. Clubul britanic are in acest moment o datorie de aproximativ 245 de milioane de lire sterline. "Exista o diferenta foarte mare fata de atunci cind am ajuns aici, acum cinci ani. Renumele clubului este acelasi ca in anii 1980, iar acest lucru este o performanta importanta. Toata lumea vorbeste de bine despre Liverpool. Eu imi doresc sa las ceva in urma mea", a adaugat antrenorul.

A uitat sa plateasca

Fostul baschetbalist Dennis Rodman a fost retinut temporar de politie, in Germania, unde participase la o petrecere privata, dupa ce a plecat de la hotelul in care a stat fara sa plateasca. Conform politiei, fostul baschetbalist a fost oprit pe autostrada A45, dupa ce conducerea hotelului a anuntat ca acesta nu platise factura. Agentul care l-a retinut pe Rodman, Ralf Volk, a povestit: "S-a comportat amabil. Ne-a spus ca se grabea sa prinda avionul de 9:55 de la Frankfurt". Amenda primita de Rodman a fost de 1.700 de euro si a fost achitata de un apropiat al fostului sportiv, in timp ce factura pentru petrecere si pentru hotel a fost de 3.400 de euro. Dennis Rodman are 48 de ani si a fost cel mai bun jucator din NBA pe faza defensiva timp de sapte ani, un record neegalat pina in prezent. Americanul a ajuns pe primele pagini ale ziarelor si in urma relatiilor avute cu Madonna sau Carmen Electra.

Jos vuvuzelele!

Presedintele Federatiei Japoneze de Fotbal s-a alaturat celor care solicita interzicerea trompetelor vuvuzela la Cupa Mondiala din Africa de Sud.
FIFA a respins pina acum cererile de interzicere a acestor instrumente de plastic. Dupa amicalul Africa de Sud – Japonia (0-0), disputat simbata, forul fotbalistic de la Tokyo le-a cerut oficialilor sud-africani sa renunte la zgomotoasele trompete.
Presedintele federatiei nipone, Motoaki Inukai, a afirmat ca vuvuzelele ii impiedica pe jucatori sa comunice intre ei. Vuvuzelele sint nelipsite de pe stadioanele din Africa de Sud, dar zgomotele pe care le produc i-au facut sa se plinga pe jucatori, antrenori si comentatori sportivi in timpul Cupei Confederatiilor din acest an. Fotbalisti importanti, ca spaniolul Xabi Alonso, au solicitat interzicerea lor. (AGERPRES)

Pericol de excludere

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a cerut Comitetului Olimpic Irakian sa nu dizolve conducerea federatiei de fotbal (IFA), deoarece astfel risca sa fie suspendata din toate competitiile. "FIFA a aflat ca oficialii Comitetului Olimpic Irakian au anuntat dizolvarea conducerii Federatiei Irakiene de Fotbal (IFA). Modul in care s-a luat aceasta decizie nu poate fi acceptat de FIFA, deoarece este in contradictie cu statutele IFA si FIFA", se arata intr-un comunicat oficial. Forul mondial de fotbal a amenintat ca, in cazul in care decizia nu va fi anulata in 72 de ore, incepind din 16 noiembrie, se va reuni Comitetul de Urgenta al FIFA pentru a decide o posibila suspendare a IFA. "FIFA face inca o data apel catre oficialitatile irakiene sa respecte autonomia sportului in general, si a IFA in particular, iar federatia sa se conduca dupa statutele sale si cele ale FIFA", potrivit comunicatului.

Inchisoare pentru doping

Sportivii din Austria ar putea sta in spatele gratiilor pina la 10 ani, in cazul in care se vor dopa, potrivit unui amendament la legea impotriva dopajului, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010, informeaza Associated Press. Potrivit legislatiei actuale, posesia si traficul de substante dopante sint considerate infractiuni, insa nu si consumul de produse interzise. Ministrul austriac al sportului, Nobert Darabos, si cel al justitiei, Claudia Bandiion-Ortner, au dat publicitatii luni acest amendament, care urmeaza sa fie ratificat de Parlament pina la finele acestui an.
"Nu mai este loc pentru doping in sportul austriac. Cine se dopeaza, triseaza. Sportivii nu obtin doar un avantaj ilegal in competitie, dar incaseaza totodata bonusuri, premii si sponsorizari", a declarat Darabos. (AGERPRES)

Comentarii