Flash

marți, 07 august 2012, 22:11
4 MIN
 Flash

A cazut si Liu Xiang

Atletul chinez Liu Xiang, campion olimpic in 2004 si fost detinator al recordului mondial, a fost eliminat, ieri, in seriile de la 110 metri garduri de la Jocurile Olimpice de la Londra. Liu, unul dintre favoritii probei, s-a impiedicat la primul gard, a cazut si s-a accidentat la tendonul lui Ahile. Campion olimpic la Atena in 2004, Liu Xiang a abandonat cursa de la Beijing din 2008 inainte de inceperea seriilor din cauza unei accidentari.

Amintirea unui septembrie negru

Premierul britanic David Cameron a adus un omagiu, ieri, in cadrul unei ceremonii organizate la Londra, celor 11 israelieni ucisi in urma cu 40 de ani, in timpul Jocurilor Olimpice de la München.  La eveniment au fost prezente si doua dintre vaduvele celor ucisi la München, Ankie Spitzer si Ilana Romano. La 5 septembrie 1972, o luare de ostatici in randul sportivilor israelieni de catre membrii unei organizatii palestiniene numita "Septembrie negru" a luat o turnura sangeroasa, soldandu-se cu moartea a 11 sportivi, a unui politist vest-german si a cinci membri ai comandoului (care i-a luat ostatici). "A fost momentul cel mai negru din istoria JO, de aceea trebuie sa ne amintim", a afirmat ambasadorul Israelului la Londra, Daniel Taub, pentru a justifica apelul la un minut de reculegere.

Lotul Sloveniei pentru amicalul cu Romania

Selectionerul echipei de fotbal a Sloveniei, Slavisa Stojanovic a stabilit lotul national pentru intalnirea amicala cu Romania, din care face parte si fostul jucator al Politehnicii Timisoara, Dare Vrsic, in prezent, la echipa Austrija Dunaj. Din lot mai fac parte portarii: S. Handanovic, Belec si J. Handanovic, fundasii Balazic, Maroh, Brecko, Cesar, Jokic, Kelhar, Struna si Suler, mijlocasii Bacinovic, Ilicic, Kurtic, Kirm, Matic, Mertelj, Radosavljevic, Sisic, atacantii Birsa, Dedic, Matavs si Velikonja.  Antrenorul Slavisa Stojanovic a declarat ca amicalul cu Romania este important pentru ca este ultimul inainte de startul campaniei de calificare la CM 2014. "Vom face ultima repetitie inainte de preliminarii. Trebuie sa facem ultimele retusuri inainte de a intra in focul calificarii", a spus el. Partida Slovenia – Romania va avea loc pe 15 august, la Ljubljana, de la ora 21:45

Danciulescu se apropie de Stefanescu

Atacantul echipei Dinamo Bucuresti, Ionel Danciulescu, a jucat in meciul de la Brasov pentru a 486-a oara in primul esalon si a trecut pe locul doi in clasamentul all-time al prezentelor in Liga I. Danciulescu l-a depasit pe Florea Ispir si se afla la cinci meciuri in urma fostului international Costica Stefanescu, liderul acestei ierarhii.  Tot in aceasta etapa, mijlocasul rapidist Paul Codrea a revenit in Liga I dupa 11 ani de activate in strainatate, la fel ca si Dan Petrescu. Doar Gheorghe Popescu s-a intors in primul esalon dupa o perioada mai mare, de 12 ani.

L-au furat gruzinii

Federatia Romana de Baschet a incercat in ultimele luni sa-l naturalizeze in sistem de urgenta, pentru echipa nationala, pe jucatorul american Jacob Pullen, insa acesta a primit in cele din urma pasaport georgian, devenind astfel eligibil pentru a juca in prima reprezentativa gruzina. Anuntul a fost facut marti, chiar de jucatorul in varsta de 23 de ani, care a postat pe o retea de socializare si o fotografie cu pasaportul american, plus cel nou, georgian. La inceputul lunii trecute, presa italiana a anuntat ca Pullen are deja un pasaport romanesc, dar informatia a fost negata si de secretarul general al FR Baschet, Dan Berceanu, dar si de presedintele ANST, Carmen Tocala, care a precizat, pentru MEDIAFAX: Jacob Pullen a evoluat deja pentru nationala Georgiei intr-un turneu amical si va imbraca oficial tricoul acestei tari in preliminariile CE din 2013, in grupa D, in care se afla si nationala Romaniei.

Demis dupa  Jocuri

Luis Milla, selectionerul echipei de tineret a Spaniei, a fost demis de Federatia Spaniola de Fotbal (RFEF), dupa esecul de la Jocurile Olimpice de la Londra, a anuntat, marti, forul de la Madrid. Preparatorul fizic Juan Carlos Martinez Castrejo a fost de asemenea demis, a anuntat federatia, dupa ce echipa nu a castigat niciun meci si nu a marcat niciun gol la JO, unde a fost eliminata inca din faza grupelor.  In 2011, Spania a castigat titlul european la tineret. RFEF a mai anuntat ca fostul portar Julen Lopetegui va asigura interimatul in urmatoarele saptamani.

Sørensen se retrage

Portarul Thomas Sørensen, care nu a fost retinut in lotul pentru Euro-2012, a anuntat, ieri ca se retrage din echipa nationala, la 36 de ani. "Acum este momentul potrivit. Am 36 de ani si trebuie sa recunosc ca resimt eforturile fizice suplimentare pe care trebuie sa le fac", a declarat Sørensen, pentru site-ul oficial al federatiei daneze (DBU). International de 101 de ori si succesor al lui Peter Schmeichel, Sørensen a evoluat la doua editii ale Cupei Mondiale si la doua turnee finale ale Campionatului European. Accidentat la spate la un meci amical contra Braziliei in mai, el nu a fost retinut in lotul pentru Euro-2012. Sørensen joaca din 2008 la Stoke City. Luni, un alt jucator de baza al nationalei daneze, mijlocasul Christian Poulsen (32 de ani, 92 selectii), si-a anuntat retragerea.

Comentarii