Foamete pe roti si sine

marți, 28 ianuarie 2003, 00:00
2 MIN
 Foamete pe roti si sine

Dupa dizolvarea Telecomului, RATC CFR Moldova a ramas in acest sezon singura echipa ieseana de fotbal de divizia C. In aceste conditii, se spera ca nivelul conditiilor gruparii transportatoare sa se imbunatateasca, in comparatie cu saracia din anii trecuti. Din nefericire, lucrurile stau aproape pe dos si problemele financiare ale divizionarei C s-au acutizat. La ora actuala, RATC mai achita salarii la doar patru fotbalisti, cota de participare de 30 de milioane de lei lunar stabilita la inceputul sezonului devenind o amintire. Nici la Constructii Feroviare Moldova, societate pe umerii careia a ramas greul, lucrurile nu stau in perioada de iarna prea stralucit, lipsa lucrarilor spunindu-si cuvintul. Astfel, in ciuda stradaniilor conducerii, exista restante la nivelul alocarii cotei de 50 de milioane de lei, in fiecare luna, in contul echipei, salariile fotbalistilor fiind insa platite.
Problemele sponsorilor nu puteau sa nu afecteze echipa. Mai multi fotbalisti au plecat (ultimii fiind Sirbu, care a preferat sa se angajeze la Penitenciar, Fieraru, Etcu si Badarau) iar DTSJ Iasi a interzis divizionarei C sa mai joace sau sa se mai pregateasca pe stadionul "Tineretului" pina la stingerea datoriilor! In atare conditii, antrenorul Corneliu Costachescu (ce va fi secondat din acest an de Paul Codru) cauta loc de antrenamente de azi pe miine. "Avem mare noroc de mijlocul de transport pe care-l avem la dispozitie. Putem sa ne ducem pe cimpuri sau in alte locuri pentru a ne face pregatirea si pentru a putea disputa mai multe jocuri amicale" a spus tehnicianul iesean, care a incropit cu greu un lot de 21 de jucatori, " format din baieti de caracter, care sa joace din placere, nu pentru avantaje materiale pe care sa nu le putem onora". Acestia sint portarii Dobos si Avadanei (junior) si jucatorii de cimp Luiuz, Catusanu, Popescu, Tesoi, Virlan, Raut, Voicu, Ilade Pietrariu, Mihalcea, Mocanu (Husi – divizia D), Boghean (Poli II), Todirenchi (FC Botosani, devenit student la Iasi), Brinzei (junior), Dediu, Raileanu, Murgu, Padurariu si Miron, ultimii cinci, reveniti pe terenul de fotbal dupa ce si-au incercat sansa la munca.
Pina acum, RATC a jucat doua teste, cu juniorii lui Poli (7-1) si cu Viitorul Hirlau (2-2), existind varianta perfectarii unor alte amicale cu CFR Pascani, Laminorul Roman, Foresta Falticeni si Bucovina Suceava. Se spera si in organizarea unui stagiu de pregatire centralizat la Muncel (8-15 februarie), insa obiectivul prinicpal ramine asigurarea fondurilor necesare pentru ca echipa sa ajunga la liman. "In afara salariilor fotbalistilor, care sint de 1,5 milioane lei avem nevoie de minimum 100 milioane de lei lunar. Cu acesti bani trebuie sa platim eventualele prime (600 000 acasa, 800 000 in deplasare) si sa asiguram prezenta echipei la meciuri. Paradoxal, noi ne-am dori sa jucam mai mult in deplasare pentru ca organizarea unui meci acasa poate ajunge si la 35 de milioane! ", a spus vicepresedintele Constantin Helesteanu, care incearca sa atraga noi sponsori linga echipa. (Ovidiu MINEA)

Comentarii