Fringeti rezistenta Otelului!

vineri, 30 noiembrie 2007, 22:41
3 MIN
 Fringeti rezistenta Otelului!

"Vrem sa terminam turul cu «-9» la «adevar». Si asa nu e o pozitie multumitoare, insa nu avem voie sa coborim mai mult" este declaratia data de presedintele Politehnicii, Sorin Boca, la conferinta de presa de ieri. Pentru ca Poli sa atinga obiectivul propus de presedinte, e necesar ca formatia pregatita de Ionut Popa sa se impuna miine in fata Otelului Galati, in ultima etapa a primei jumatati a campionatului.

Daca Boca e optimist in privinta partidei amintite ("Sint convins ca Galatiul va veni sa ne bata, dar la fel de convins ca baietii se vor mobiliza si vor reusi sa cistige"), Popa e mai rezervat. "Miclea e suspendat, Palimaru, Naidin si Bakovic sint accidentati, iar Mijin, Bilba (n.r. – despre a carui situatie contractuala s-a spus ca se va clarifica saptamina viitoare) si Silvasan au probleme medicale. In plus, cred ca s-a gresit ceva in vara la refacerea terenului, pentru ca e denivelat si are santuri, lucru ce ne va impiedica la constructie. De aceea, zic ca avem nevoie de noroc pentru a ne impune in fata unei echipe de cupele europene" a spus antrenorul, care a adaugat: "De fapt, ar fi timpul sa se mai intoarca roata si sa cistigam si noi de cinci ori pe finaluri de joc".

Popa, care a precizat la inceputul saptaminii ca nu stie cum va reactiona la meci dupa ce galeria Iasului a fost batuta la Galati la un meci amical iar el a fost injurat de Semeghin in sezonul trecut, meci la care presedintele oaspetilor, Marius Stan, "a incurajat jucatorul si a sarit la gitul meu", a spus ieri ca nu vrea sa se mai refere la Otelul.

In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia trec printr-o perioada fasta, care cuprinde doua premiere pentru acest sezon: doua victorii consecutive in ultimele etape si nici o problema de lot inaintea unui meci oficial, cum este cel de miine.

Desi neexprimate oficial, gindurile oaspetilor legate de victorie domina o tabara in care presedintele Marius Stan este animat de dorinta de a-i preda o lectie lui Ionut Popa, cu care se afla in relatii glaciale, la ambele meciuri din sezonul trecut aparind incidente intre cele doua personaje amintite.

La partida de miine oaspetii au anuntat ca vor avea o galerie consistenta. "Asteptam 100 de spectatori din Galati, care pot veni linistiti la meci. Le vom asigura accesul liber, pe baza de reciprocitate, si nici nu-i vom bate" a spus Sorin Boca, cu aluzie la episodul in care fanii Politehnicii au iesit sifonati dupa un meci amical disputat la Galati.

Formatiile probabile

Poli: Branet – Onut, Ciobanu, Ad. Ilie – Buta, Milea, Tincu, L. Munteanu, Paruolo – Bilba, Silvasan.

Otelul: Grybauskas – Gado, Sirghi, Jelev, Semeghin – Szekely, Paraschiv, Brujan, S. Ilie – Jula, D. Stan.

Actionari inghetati

Prima promisiune publica facuta de noii actionari ai Politehnicii nu s-a concretizat. Astfel, desi Iulian Dascalu, Ioan Zapodeanu si Constantin Comanescu au declarat in momentul preluarii pachetului majoritar al clubului ca vor lichida toate datoriile clubului pina la sfirsitul lunii noiembrie, acest lucru nu s-a intimplat, lucru recunoscut de presedintele clubului, Sorin Boca: "Pina acum s-au achitat doar restantele fata de jucatori si angajatii clubului, gratie celor 6,5 miliarde de lei virati de domnul Zapodeanu. In rest, datoriile fata de stat si terti au ramas la fel. Speram ca lucrurile sa se clarifice saptamina viitoare".

Situatia grava de la club e reliefata din plin de faptul ca stadionul "Emil Alexandrescu" a ramas ieri fara gaz! Desi arena e in patrimoniul Primariei, sefii clubului au imprumutat bani pentru a achita facturile restante si a reasigura, dupa citeva ore, alimentarea cu apa calda si caldura la vestiare, in cantonament si birouri.

Comentarii