Iarna pe Litoral

sâmbătă, 22 decembrie 2001, 00:00
2 MIN
 Iarna pe Litoral

Dupa "dusurile reci" din cupele europene, voleibalistele de la Penicilina au astazi sansa de a se revansa in fata suporterilor, a sponsorilor si mai ales fata de ele insele. Ultimul meci din acest an le duce pe fetele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim, acolo unde vor juca impotriva noii promovate Oil Terminal Constanta. Jocul ar fi trebuit sa aiba loc acum trei saptamini, in etapa a X-a a Diviziei A, dar a fost aminat la cererea echipei noastre, care urma sa joace in Belarus, in Top Teams Cup. Acesta este motivul pentru care partida de pe Litoral va fi singura care se va disputa astazi in Divizia A, restul echipelor fiind deja in vacanta.
Chiar daca rezultatele si evolutiile din ultimul timp ale iesencelor nu ne-ar da dreptul sa speram prea multe de la acest meci in deplasare, avem credinta ca Penicilina poate obtine victoria si pune capat sitului de infringeri din ultima luna si jumatate. Ultima oara cind au jucat la Constanta, acum trei ani, Penicilina s-a impus fara probleme, in acel sezon echipa de pe litoral retrogradind din prima liga. In aceasta vara, constatencele au promovat din nou in primul esalon, cu o puternica sustinere financiara si cu multe ambitii, dar rezultatele din tur n-au fost pe masura asteptarilor. Oil Terminal se afla in acest moment pe locul zece in clasament, cu doar doua victorii si zece infringeri. Singurele succese au fost inregistrate in meciurile din deplasare cu Universitatea Cluj si CSU Astral Sibiu, in fapt singurele echipe de sub constantence in clasament. Din lotul echipei constantene, antrenata de Constantin ferenti, fac parte doua jucatoare ucrainence, Iulia Miscenko (fosta la Metal 33) si Svetlana Nazarenko, restul voleibalistelor fiind tinere si mai putin experimentate. Interesant este faptul ca, de citeva luni, cu echipa din Constanta se antreneaza si Elena Cozma, jucatoare care a activat doua sezoane la Penicilina. Ea nu are drept de joc la Oil Terminal, pentru ca se afla inca sub contract cu clubul iesean, care nu i-a dat dezlegare. Pentru Penicilina, un succes in meciul de azi ar reprezenta sansa de a urca un loc in clasament, de pe 9 pe 8, depasind echipa bucuresteana Rapid, care are acum un punct in plus.
Prima etapa a returului este programata pe 19 ianuarie, cind Penicilina va evolua pe teren propriu in compania Universitatii Cluj. (ICT)

Comentarii