Iasul se ia la trinta cu Iordanescu

vineri, 15 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Iasul se ia la trinta cu Iordanescu

Cu o noua conducere tehnica, FCM Poli Iasi a plecat ieri spre Focsani cu un singur gind: victoria. De altfel, optimismul in ceea ce priveste soarta partidei de astazi porneste chiar de la antrenorul principal Leonida Nedelcu, cel care inca de la venirea la Iasi a spus ca de la Focsani se poate lua cel putin un punct.
Optimismul oaspetilor poate parea deplasat la prima vedere daca tinem cont de suita de esecuri inregistrate in ultima perioada. Totusi, speram ca schimbarile aparute recent sa aduca plusul de incredere in fortele proprii, atit de necesar la Poli. Nu este deloc de neglijat faptul ca gindurile la puncte ale iesenilor iau in calcul si degringolada totala aparuta in ultima perioada in tabara gazdelor. Parasita de antrenorul Costica Stefanescu (sub a carui bagheta Unirea plecase foarte bine din bloc-starturi), apoi si de sponsorul principal, Ioan Martis, trupa focsaneana se vede in situatia de a numara jucatorii care au mai ramas, aproape toti fotbalistii valorosi, (Mihai Georges, Atanasoaie, etc.) plecind de la echipa. Pe banca tehnica a gazdelor, dupa un interimat asigurat de fostul secund Aurel Pastia, a fost instalat fostul portar al lui Dinamo Bacau, Aristide Ghita, cel care a mai condus in trecut gruparea de pe malurile Milcovului. Totusi, anuntata achitare a unor drepturi banesti restante in preziua meciului si promisiunea unui alt patron focsanean, Liviu Jitea, de stringere a rindurilor linga echipa pot insemna o motivatie in plus pentru echipa in care activeaza si fiul lui Anghel Iordanescu, Edward.
In ceea ce priveste starea lotului de jucatori ai oaspetilor, singura problema este legata de accidentarea lui Ancuta, Urdaru fiind si el incert. Va reveni in poarta Cimpeanu, caruia i-a expirat etapa de suspendare primita dupa eliminarea de la Roman.
Inaintea etapei de astazi, Diplomatic ocupa locul 11 cu 14 puncte si un pasiv de 1 punct la "adevar" in timp ce Poli, care a acumulat pina acum 7 puncte (-11 in clasamentul adevarului), se afla pe locul 15.
Formatiile probabile: Diplomatic – Barbu – Avram, Calin, Dumitriu, Dociu – Bancila, Dragu, P. Ioan, E. Iordanescu – Toma, C. Ioan (Colan).
FCM Poli – Cimpeanu – Gavrilescu, Paraschiv, Urdaru (Ilie), Rudac, Gheban – Chiper, Matinca, Poenaru – Onofras, Ionescu. Arbitrii partidei sint: Mihail Breaz (Blaj); Augustin Damian (Blaj), Alexandru Drogeanu (Braila). Observator FRF: Petre Comanita (Constanta).
Celelalte meciuri ale etapei: Laminorul Roman – Tractorul Brasov; Metrom Brasov – Foresta Suceava ; Juventus Bucuresti – Callatis Mangalia ; Gloria Buzau – Dacia Pitesti ; Poiana Cimpina – Dunarea Galati ; Midia Navodari – Petrolul Moinesti ; Sportul Studentesc – Cimentul Fieni ; Precizia Sacele – Chindia Tirgoviste. (Ovidiu MINEA)

Comentarii