Ieseni la Masa Tacerii

duminică, 04 martie 2007, 23:08
4 MIN
 Ieseni la Masa Tacerii

Pandurii: Guso – Mindrean, Rus, Chibulcutean, Dragomir – Vasilache (’54 – L. Mihai), Stinga, Pacurar (’46 – Vancea), Iordache – Vintilescu, Orac (’61 – Ad. Popescu). Antrenor: Eugen Neagoe.
Poli: Branet – Buta, Bernard, Onut, Toma – Ilie, Mijin – Silvasan (’90^3 – Mitrovic), Naidin (’78 – Palimaru), Sfirlea – Bilba.  Antrenor: Ionut Popa.
Arbitri: Robert Dumitru (Brasov); Costin Florescu (Huedin), Eduard Cringasu (Ploiesti).
Cartonase galbene: Dragomir, Vasilache, Ad. Popescu / Ilie, Sfirlea, Mijin, Bernard
1-0, min. 90^4: Gazdele arunca balonul in careul iesean, Liviu Mihai prelungeste cu capul, catre Adrian Popescu, care reia, de la 9 metri, tot cu capul, pe linga Branet.  

Doua dintre capodoperele brancusiene ce innobileaza parcurile capitalei Gorjului au avut, in acceptii diferite, echivalente pe stadionul Municipal: daca poarta din dreapta tribunei oficiale a fost o autentica "Poarta a Sarutului", vestiarul gazdelor a semanat izbitor cu "Masa Tacerii". Cele doua stari extreme erau, insa perfect justificate dupa un meci incilcit, lipsit de spectacol, dar in care s-a pus serios osul, deznodamintul decizindu-se in ultimele secunde ale prelungirilor. Prima repriza a fost gestionata foarte bine de Poli, gazdele nereusind nici un sut pe poarta pina la pauza. Singurele momente care au dat emotii lui Bilba au fost artificiul tehnic nereusit al lui Vintilescu (‘5) si doua  suturi de la distanta de la 25 metri ale lui Stinga (’25 si 38, ultimul, mai periculos). Cu defensiva betonata, Poli a replicat in atac prin loviturile libere ale lui Sfirlea si sutul periculos al lui Silvasan, de la 25 metri (’36), respins cu greutate de Guso.
Actul al doilea a fost mai dinamic, partida incepind sa semene a meci de Liga I. Ambii portari au avut mai mult de lucru, cite trei interventii importante de fiecare: Guso in minutele 53 (sut Sfirlea, din unghi), 57 (Bilba) si 60 (lovitura libera Sfirlea de la 30 m); Branet in  minutele 47 (la sutul din lateral dreapta al lui Orac), 55 (sut Ilie Iordache, respins in corner) si 69 (lovitura libera executata de Ilie Iordache). Acelasi Iordache a mai executat periculos o lovitura libera in min. 87, putin pe linga poarta. Concretizarea superioritatii la posesie a Pandurilor a aparut la ultima faza a jocului, cind Adrian Popescu a ajuns eroul Gorjului, cel putin pentru o noapte. Astfel, Poli a pierdut, printre degete, cel putin un punct pretios si grijile inunda din nou Copoul.

Contestatii la arbitraj
La finalul partidei, ambii tehnicieni au avut reactii contestatare la adresa brigazii de arbitri condusa de Robert Dumitru. Eugen Neagoe, antrenorul Pandurilor a spus: "Din cele doua penaltiuri, pe care le-am avut in repriza a doua, la duelurile Bernard – Mihai si Silvasan – Iordache, macar unul se putea da. Mi-as dori asemenea arbitraje cind joc in deplasare". Ionut Popa a reprosat vehement faptul ca, la faza care a generat golul, portarul Guso a executat o lovitura libera de la marginea careului mare, aruncind mingea spre careul lui Branet, desi trebuia sa execute din apropierea liniei portii proprii. "Daca lovitura s-ar fi executat cu vreo 15-16 metri mai in spate, poate n-ar fi aparut golul. Chiar Guso a recunoscut ca a batut lovitura de unde nu trebuia. Oricum, in afara acestei faze, arbitrajul a fost bun, chiar foarte bun", a precizat Popa.

Bilba, non-conformistul
* Vreme destul de capricioasa in Oltenia, reprizele de ploaie in picaturi alternind cu un soare arzator. Cel mai pizmas element meteo a fost vintul puternic, care a deviat de mai multe ori traiectoria balonului. * Publicul gorjean a ovationat performanta Pandurilor din sferturile Cupei Romaniei. Conducerea a promis jucatorilor un premiu de 5000 de euro de persoana, in caz de calificare in finala * Meciul Pandurii – Poli n-a fost singura confruntare Gorj – Iasi disputata la Tirgu Jiu. Suporterii gazdelor i-au provocat pe cei ieseni (prezenti in numar de citeva zeci, la stadion) la o partida de fotbal. Tot oltenii cistigara! *Desi anuntat titular, Romulus Miclea a fost inlocuit in ultimul moment, din cauza unor probleme medicale, aparute la incalzire * Atacantul iesean, Ionut Bilba, si-a etalat un nou look non-conformist: pe frizura sa, executata la Timisoara, desenindu-i-se numarul 9, pe care il poarta pe tricou * Imediat dupa gol, intre Popa si Neagoe au avut schimburi violente de replici, care puteau degenera, daca nu interveneau apropiatii antrenorului gorjean. La final, Popa a pus batista pe tambal, spunindu-i ca doar i-a explicat faza, invitindu-l pe Neagoe la o partida de tenis cu piciorul, unu la unu. La conferinta de presa, tehnicianul a invitat jurnalistii sa parieze pe el, daca s-ar perfecta o asemenea intilnire * Presedintele clubului gazda, cunoscutul lider sindical Marin Condescu, a declarat ca el crede in miracole: "Ceea ce s-a intimplat a fost un miracol. A fost cel mai bun joc al nostru din ultima vreme si credem ca ne vom califica in finala Cupei si vom scapa de retrogradare", a incheiat Condescu.

Antrenorii au cuvintul
Eugen Neagoe (Pandurii):
"S-a simtit ca miercuri am jucat 120 de minute in Cupa si, de aceea, nu am facut presing de la inceput. Victoria noastra a fost logica, chiar daca jocul a fost echilibrat"
Ionut Popa (Politehnica): "Guso a devenit un erou prin ceea ce a facut astazi. Sansa nu vrea, in continuare, sa ne surida, la fel ca in jocul cu National, sau in cel din Cupa, de la Timisoara. Cred ca astazi am fi meritat macar un punct, regret ca n-am reusit sa ne impunem in fata unei echipe care nu si-a revenit din euforia calificarii".

Comentarii