Iesenii in deriva

duminică, 13 septembrie 1998, 23:00
4 MIN
 Iesenii in deriva

Stadion Emil Alexandrescu, vreme frumoasa, teren bun, 2500 spectatori.
FCM Poli: Stoian – Petrache, Cotan, Abalasei – Stoica, Manole, Botan, Bordeanu, Puscas (’74 Ionescu) – Dobrea (’55 Pascovici), Stancu.
Petrolul: Motei – Buhus, Chiriac, Nichifor, Alexescu, Toma (’55 Toc) – Florian, Chisereanu, Jipa – Florea (’81 Ivanciuc), Apachitei (’62 Bucurel).
Cartonase galbene: Abalasei, Stoica – Toma, Chiriac, Jipa, Buhus.
Arbitraj in general bun: A. Tudor; V. Avram, V. Bostina (toti din Bucuresti).
Observator FRF: I. Cot (Ploiesti).
Cum "cooperativa moldoveneasca" nu este un termen arhaic ci chiar o utopie, vocile care anuntau un meci in familie au fost repede acoperite de scinteile care au iesit inca din primele minute ale meicului din Copou. Nu a fost un simplu praf in ochi, loviturile, oasele trosnite si singele siroind fiind episoade normale in continuare intr-un joc barabatesc dar si foarte aspru.
Gazdele au dominat in cea mai mare parte a timpului insa nu au avut limpezimea necesara pentru a concretiza superioritatea teritoriala pe care au detinut-o permanent. In prima parte a meciului, Puscas a trecut de trei ori pe linga gol (min.10, 30 si 43) iar Stoica a dat prea relaxat cu capul intr-o minge ideala (min.37), jocul in rest neconvingind insa. Cine se astepta ca dupa pauza Poli sa-si imbunatateasca prestatia s-a inselat, in afara sporirii presiunii si a ocaziei lui Manole (min.53) nemaiaparind nimic clar.
Petrolistii, veniti la "mica ciupeala" s-au aparat excelent si au hartuit mereu defensiva ieseana prin atacurile de guerila purtate de incisvii Florea si Apachitei. Si cum in fotbal inca nu s-a inventat victoria la "puncte" in functie de numarul de ocazii, meciul s-a incheiat alb, cu toate ca pe final gongul putea sa consemeneze lovitura de teatru data de Jipa in min.85 dar Stoian a intervenit salvator la sutul moinesteanului din lovitura libera de la 20 metri.
In concluzie, un dus rece si nervi peste masura aparuti in tabra gazdelor la toate nivelurile si ginduri de marire aparute la Petrolul care incepe sa traga cu coada ochiului la ce a facut Onestiul anul trecut.
+ Ploaia de absente de la FCM Poli s-a simtit. Cimpeanu si Paraschiv au fost accidentati, Popescu suspendat, Matinca da probe in Emirate, iar Cojocaru (despre care antrenorul iesean a spus ca lipsa lui nu se simte) si Cantea continua exilul impus de Ion Moldovan. + Antrenorul oaspetilor Gheorghe Poenaru, care a dat in permanenta indicatii din afara "custii", a purtat un tricou de rezerva de portar cu numarul 12, fiind luat la rost de unii spectatori ieseni care nu-l cunosteau si-i reprosau faptul ca Motei nu are nevoie de indicatii de pe margine. + Cele mai clare iesiri la marginea terenului ale lui Ion Moldovan s-au soldat cu doua atentionari. In minutul 27 "Comisarul" i s-a adresat arbitrului cu "Bai, Tudore!" iar in minutul 72, l-a intrebat pe Puscas: "Mi baiatule, mai poti sau nu mai poti?" Raspunsul la intrebare l-a dat tot Moldovan care l-a inlocuit pe ex-stelist dupa alte doua minute. + Un spectator care a suflat in permanenta intr-un soi de trompeta a reusit sa irite pe mai toata lumea de la tribuna A si 0. + Apachitei poate sa primeasca fara probleme la titlul de "cel mai faultat om al meciului", moinesteanul primind citeva "atentii" chiar si cind nu avea mingea la picior. + Nicolae Vatafu (director tehnic Petrolul): "Rezultatul meciului, care a fost aspru, de mare angajament, il consider echitabil. Ne asteptam la un 0-0 tinind cont de inceputul nostru bun dar si de reconstructia Iasului care, mi-a placut cum a jucat. Eu cred ca Poli joaca inhibat din cauza obiectivului. Obiectivul gruparii noastre (care nu are probleme financaore datorita sustinerii de catre Petrom) este locul 5, 6 dar daca vom prinde un culoar spre baraj nu ne vom da la o parte! Tin minte ca atunci cind Ion Moldovan era la Galati am batut cu Ceahalul in deplasare cu 3-1 iar apoi Otelul a inceput urcusul si a promovat. Poate si cu Iasul se va intimpla la fel. " + Ion Moldovan (antrenor FCM Poli): "O parte din jucatorii mei nu au posibilitatile de exprimare la nivelul obiectivului. Lipsa unui lider de echipa fac din ceilalti jucatori un fel de muste fara cap. Botan a condus inutil mingile, Dobrea la care am vrut sa renunt dar pe care l-am reprimit sperind ca pot sa-l reeduc spre marea performanta a avut o prestatie submediocra iar Bordeanu si Pascovici care au centrat in spatele portii au dovedit ca mai trebuie sa creasca. La Midia mergem sa recuperam macar unul din punctele pierdute. Promovarea se joaca, nu uitati ca Electro avea -1 la sfirsitul turului si a prins barajul. Eu nu ma gindesc sa demisionez." (Ovidiu MINEA)

Comentarii