Iesenilor le priesc doar meciurile tari

luni, 28 septembrie 1998, 23:00
3 MIN
 Iesenilor le priesc doar meciurile tari

Dupa trei succese obtinute din tot atitea partide disputate pina acum, baschetbalistii de la Politehnica Moldrom Iasi sint foarte aproape de atingerea obiectivului fixat la plecare, acela de a obtine patru victorii. Succesul cu prima echipa a Clujului este un lucru demn de lauda, insa surprinde modul in care sint abordate intilnirile cu echipele cotate ca out-sidere (desi studentii bucuresteni au realizat deja o mare surpriza). Iata detalii de la aceste partide.
Politehnica Moldrom Iasi – "U" Carbochim Cluj 84-73 (44-38)
Poli Moldrom: Anghel, Sestopal 13 (1×3), Moscalu 24, Petovic 17 (1×3), Mirisevschi 9 (2×3). Au mai jucat: Scutelnic 15 (1×3) si Burlacu 6.
"U" Carbochim: Saftescu 16, Sebestyen 12, Grunwald 2, Lapuste 11 (1×3), Tenter 19 (1×3). Au mai jucat: Boian 8, Szilagyi 3 (1×3), Dumitrescu 2, Popa si Schiopu.
Dupa ce au cistigat prima partida, desi n-au jucat grozav, baschetbalistii ieseni au intilnit in cel de-al doilea meci liderul la zi in clasamentul seriei B. Asteptat cu mare interes, atit de spectatori cit si de celelalte echipe prezente in sala, meciul a fost de departe cel mai bun al zilei, plin de spectacol si de o calitate mai rar intilnita in baschetul romanesc, la finalul caruia clujenii au trebuit sa recunoasca superioritatea adversarului. Debutul intilnirii a fost favorabil iesenilor care au condus pina in min. 8 (13-12), dar au cedat suprematia pe tabela gratie unor contraatacuri bine coordonate de Tenter si finalizate de Lapuste. Elevii antrenorilor D. Petricevic si R. Boisteanu revin insa spectaculos prin actiunile lui Moscalu si Scutelnic si pleaca cu avantaj la vestiare. In repriza secunda, "U" tine pasul doar in primele cinci minute (scor 57-60), pentru ca iesenii au dejucat apararea clujeana aproape la fiecare atac, iar finalizarea a fost impecabila. O data creata diferenta (64-54, min. 28), moldovenii nu au trebuit decit sa mentina ritmul si, in "colaborare" cu ratarile adversarilor in faza ofensiva, au obtinut nu numai o victorie de palmares ci si una morala.
SOCED Bucuresti – Sportul Studentesc Bucuresti 67-71 (40-27, 62-62)
Prima mare surpriza inregistrata la Sibiu a fost victoria obtinuta de studentii bucuresteni in fata "constructorilor", dupa doua reprize care au ridicat practic spectatorii in picioare. Scorul final a fost stabilit dupa prelungiri si reflecta realitatea din teren.
CSU Astral Sibiu – West Petrom Arad 79-60 (31-30)
Aradenii au condus fara probleme in prima repriza, reusind sa-si impuna ritmul de joc in fata gazdelor, care au tratat superficial prima repriza. La reluare, citeva decizii de arbitraj controversate i-au facut pe jucatorii aradeni sa cedeze psihic, fapt de care au profitat sibienii.
Politehnica Moldrom Iasi – Metropola Bucuresti 87-78 (40-45)
Poli Moldrom: Mirisevschi 17 (4X3), Sestopal 16 (1X3), Anghel 13, Petovic 12, Scutelnic 9 (1X3), Burlacu 9, Moscalu 5, Nanescu 4, Murgoci 2, Vrinceanu, Gheorghiu.
Metropola: Amariucai 28 (1X3), Daian 16 (1X3), Petre 15 (2X3), Sandulache 11(1X3), Topescu 4, Teodorescu 4.
Ca si in prima zi, iesenii au tratat de sus intilnirea, ei fiind condusi pe durata intregii prime reprize. A fost nevoie de intrarea lui Sestopal, care si-a pus in valoare experienta. Alaturi de el s-au evidentiat Mirisevschi (pentru reusitele de la distanta) si Scutelnic (care a valorificat aproape toate contraatacurile de care a beneficiat). " Nu sint multumit de atitudinea jucatorilor asupra meciului si mai ales de rezerve, care nu profita de sansa pe care o au, sa evolueze in prima divizie. Acestia din urma sint plini de vedetisme, pe care o sa incerc sa le scot din capul lor cind ajung acasa. Au trecut trei meciuri, sint multumit de rezultat, dar nu de cum jucam. " – a declarat la final antrenorul Dragan Petricevic.
Sanex UT Cluj – West Petrom Arad 58-96 (22-45)
Clujenii confirma faptul ca sint cea mai slaba echipa din aceasta serie, fiind singura care n-a gustat din cupa victoriei. Razbunind infringerea din ziua precedenta, aradenii au invins mai ales datorita evolutiilor lui Veres (20 puncte) si Bubanja (14). (A.O., L.M.)

Comentarii