Ii trimitem in Triaj?

vineri, 14 aprilie 2006, 21:02
5 MIN
 Ii trimitem in Triaj?

Ultimul mare meci al sezonului pentru Politehnica Iasi are loc miine, cind Copoul va fi vizitat de sfertfinalista Cupei UEFA din acest sezon, Rapid. Misiunea gazdelor e cu atit mai dificila cu cit, dupa victoria la scor repurtata miercuri, in fata lui Dinamo, trupa lui Razvan Lucescu a anuntat ca nu renunta la lupta pentru titlu. „Ziarul de Iasi” va detaliaza in continuare cele mai importante capitole ale partidei.
Aseara, Ionut Popa oscila in privinta dispozitivului tactic intre 4-1-4-1, modul cu care echipa s-a descurcat foarte bine in partida cu Steaua si 4-4-2, sistem utilizat la precedentul meci pe teren propriu, incheiat cu victoria la scor in fata Bacaului. Acest lucru presupune luarea unei decizii vizavi de titularizarea unui atacant in dauna unui mijlocas de banda. Datorita absentei lui Toma si a intrarii in dizgratie a lui Beceru, sint sanse foarte mari ca pe flancul drept sa „alunece” Onut, in centrul defensivei urmind sa reapara Bernard.
Tinind cont de absentele masive din ofensiva oaspetilor, acestia au putine solutii la indemina, mentinerea primului „11” din meciul cu Dinamo fiind foarte probabila.
Gazdele, fara cantonament. Ionut Popa a anuntat ca fotbalistii ieseni vor sosi la stadion cu 3-4 ore inainte de meci, vor lua masa impreuna si vor discuta despre partida. „E o responsabilitate enorma ce ne-am asumat-o prin renuntarea la cantonamente, insa, dupa renuntarea la stagiile montane a venit vremea sa trecem peste un alt prag al epocii trecute, cantonamentele lungi dinaintea partidelor”. Giulestenii ajung in aceasta seara in Iasi, pe calea aerului.
Absente. In duelul absentelor, Rapidul pare dezavantajata. Giulestenii nu pot conta pe mai vechii accidentati (Maldarasanu, Karamian, Buga, Coman) si pe Burdujan, suspendat. La Poli continua sa lipseasca pe motive medicale Gavatorta, o alta absenta aparind ca urmare a cartonasului rosu vazut de Toma in meciul cu Steaua.
Prime suplimentate. Presedintele gazdelor, Sorin Boca a anuntat ca a decis ca jucatorii sa primeasca bonusul obisnuit de victorie (400 $) si in cazul unei remize. Dupa toate probabilitatile, prima pentru victorie va fi suplimentata, din surse interne, nici o alta echipa nestimulind suplimentar Iasul. Rapidistii, care mai spera inca la titlu au si eu un supliment de 1000 $, pe linga bonusul obisnuit pentru victorii in deplasare, 1500 $.
Organizare. Ultimul duel Poli – Rapid din Copou, derulat in prima etapa a sezonului trecut, a provocat isterie in Iasi, circa 2000 de oameni (unii din ei, chiar cu bilete) raminind in afara stadionului. Pentru evitarea unor incidente asemanatoare, organizatorii au anuntat masuri suplimentare fata de alte meciuri. Biletele se vind incepind de astazi, de la ora 9, la casele din jurul stadionului, distribuirea lor continuind miine doar in ipoteza in care nu vor fi epuizate. Ordinea va fi asigurata de 200 de jandarmi si citeva zeci de agenti ai unor firme de protectie. Pretul biletelor este, ca si la meciul cu Timisoara, de 100 000 lei vechi la peluze si dublu la tribune.
Razvan. Simaptizat aproape pe toate stadioanele, antrenorul oaspetilor, Razvan Lucescu poate avea ceva simpatii legate de Iasi si asta nu datorita parintilor sai, Mircea si Nely, care au atit prieteni cit si bunuri materiale in oras. Incepind din vara lui 2003, timp de aproape un an, Razvan a fost curtat insistent de Politehnica, desi, la acea vreme nu avea nici o experienta legata de meseria de tehnician. Principala cauza invocata de Lucescu jr. in refuzul de a urca in Copou a fost refuzul de a-i lua locul lui Vasile Simionas, cu care echipa rula bine.
Cazul Drutca. Un alt element ce tensioneaza relatia dintre cele doua cluburi este asa numitul caz Drutca. Poli a primit de pe urma transferului lui Pancu la Cesena, din vara lui 1999, doar 80 500 $, desi, conform contractului initial de transfer al jucatorului de la Poli la Rapid, avea dreptul la 25% din cele 1,2 milioane $ incasate de giulesteni. Dupa ce instantele federale au dat intii dreptate Politehnicii, apoi Rapidului, care a prezentat dupa citeva luni bune un act semnat de fostul presedinte iesean Vasile Drutca, litigiul a ajuns in instantele civile. Si aici deciziile au fost contradictorii, cea definitiva aducind declararea ca fals a actului amintit si o pedeapsa de 3 luni cu suspendare data lui Drutca. La ora actuala, Poli a cerut instantelor federale rejudecarea cazului, pe baza deciziei definitive date de Curtea de Apel.
One man show: Ionut Popa
La conferinta de presa de ieri, antrenorul Ionut Popa a declarat: „Normal ca avem o ambitie in plus de a-i bate, dupa modul in care am cedat in tur si in Cupa. Fac apel la constiinta jucatorilor, sa uite de restantele financiare si sa dea totul pe teren”. Antrenorul iesean a avut si citeva iesiri la rampa, in stilul caracteristic: „Anul trecut, de Paste, Daniel Pancu a premiat victoria noastra contra Galatiului cu 5000 $. Acum, e rindul fratelui sau, Ovidiu, sa faca acest lucru!” si „Pe domnul Copos nu trebuie sa-l supar, pentru ca poate intru si eu in politica. In ce partid? Partidul Mustaciosilor Reali! Cred ca mi-ar sta ca scroafa cu paiul in fund in politica!”. Intrebat ce rezultat si-ar dori, Popa a raspuns: „Sa batem dintr-un 11 metri inscris in minutul 90, la poarta de la tabela, la care s-au ratat toate cele 5 penaltiuri batute in acest sezon!”. In fine, cu privire la zvonurile care au aparut in privinta plecarii sale la Dinamo, din vara, Ionut Popa a spus: „Eu sint prea mic pentru Dinamo, Rapid si Steaua. Acolo sint antrenori mari de tot. Cine a lansat zvonul acesta a facut-o din complezenta”.
Victorii cu arbitrii
Poli are o uriasa sete de revansa, mai ales ca gazdele considera mincinoase ambele victorii ale Rapidului din acest sezon. In tur, giulestenii au invins cu 1-0, dupa un penalty (in prima faza Branet a respins sutul lui Burdujan, care a reluat apoi in plasa) inventat de arbitrul Lajos, pina si Maldarasanu (jucatorul ce a cazut in careu in urma unui duel cu Ciobanu) recunoscind ca nu a fost fault. Apoi, in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, la Focsani, brigada Serea – Savaniu – Dumitrescu a pus virtos umarul la calificarea Rapidului, iesenilor anulindu-li-se un gol valabil al lui Onofras, iar bucurestenii cistigind apoi cu sansa, dupa un gol reusit de Ilyes in minutul 90^4.
Formatiile probabile
Poli: Branet – Onut, Ciobanu, Bernard, Bordeanu – Iurisniti – Onofras (Arhire), Mitruc, Rednic, Miclea (Bilba) – Cernoch.
Rapid: Minca – M. Constantin, V. Maftei, Rada – Badoi, Pancu, R. Stancu, I. Stancu – D. Niculae, N. Grigore – V. Moldovan.
Arbitri: Cristian Balaj – Aurel Onita, Sebastian Stoianov
Observatori: Mircea Cezar Ionescu, Patritiu Abrudan.

Comentarii