In triaj, iesenii au bagat carbuni

duminică, 10 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 In triaj, iesenii au bagat carbuni

Succesul iesenilor in fata nou promovatei CFR Constanta nu poate fi considerat o surpriza, medaliata cu bronz a editiei trecute fiind favorita in disputa cu mai putin experimentata echipa feroviara. Dupa un moment de reculegere tinut in memoria celui ce a fost rugbistul Nicolae Balcan, oaspetii s-au instalat decisi in terenul advers, inscriind chiar in min.5 prin uvertura Cazacu, ce a transformat o lovitura de pedeapsa: 0-3. Peste 8 minute aripa Luca a reusit primul eseu al meciului, iar Cazacu a transformat cu siguranta: 0-10. In min.7, constantenii au redus din handicap in urma unei lovituri de pedeapsa, Stanca fiind cel care, cu putin noroc deoarece mingea a lovit bara, a trimis printre buturi: 3-10. Iesenii nu au cedat initiativa si, in urma unei actiuni pe treisferturi purtata pe traseul Cuzic – Manole – Ursu, ultimul a reusit eseul, transformat apoi de Cazacu: 3-15 (min.20). Gazdele s-au apropiat amenintator, reusind si ele un eseu prin Negreci, transformat de Stancu: 10-15 (min.34). Mai mult, dupa ce Luca a fost blocat la un metru de buturi, constanteanul Chelaru a reusit un drop-gol, 13-15, rezultat cu care cele doua echipe au intrat la vestiare. Chiar in primul minut al reprizei secunde Cazacu a transformat o lovitura de pedeapsa, elevii lui Constantin Verives refacind diferenta de 5 puncte: 13-18. Insa, in urma unei actiuni bine inchegate, Chelaru a culcat mingea dincolo de buturile iesenilor, eseu prin care gazdele au egalat la 18. A urmat transformarea lui Stanca si constantenii au avut pentru prima oara avantaj pe tabela de marcaj: 20-18. Poli-Agro Romtelecom a avut taria sa revina, Cazacu tranformind o lovitura de pedeapsa din pozitie centrala (20-21), insa si Stanca a reusit acelasi lucru pentru gazde, astfel ca scorul a devenit 23-21 (min.55). Lucrurile au inceput sa se precipite dupa ce Cazacu a ratat o lovitura simpla, insa Ursu a salvat situatia scapind in eseu (23-26, min.70), dupa care fundasul Mocanu a trecut mingea printre H-uri dintr-o pozitie dificila: 23-28.
CFR: Seciu, Rusu, Fratila, Sandu, Mocanu (Tudor), Negreci, Nicolai, Staicu, Stanca, Chelaru, Rotaru, Frunza, Buhaciu, Goran, Rosioru.
Poli-Agro Romtelecom: Afrasinei (Muraru), Dobre, Colta (Coliba), Moldoveanu (Cojocaru), Bas, Ciubotariu (60 Ionescu), Matievschi, Nazarie, Cazacu, Ursu, Cuzic, Chiriac, Manole, Luca, Mocanu.
Au arbitrat: N. Chiciu (Bucuresti), V. Lazar (Suceava), G. Gheorghe (Bucuresti).
Celelalte rezultate: Farul – U. Remin Baia Mare 16-26; Precizia Sacele – Rulmentul Birlad 3-13; Sportul Studentesc – Steaua 22-53; U. Timisoara – U. Cluj 5-74; Stiinta Petrosani – Grivita 19-12; CSM-Eldoforest Suceava – CSM Sibiu 31-21. Meciul Callatis Mangalia – Dinamo a fost aminat. (Leonard CANANAU)

Comentarii