Incompetentul” si „huliganul”

Subtitlu

duminică, 18 martie 2007, 15:12
4 MIN
 Incompetentul” si „huliganul”

Timisoara: M. Popa – Matei, Mc Kain, Cinu, Emeghara – Abiodun (’78 – Olah), Alexa, Plesan (’60 -Caramarin), Karamian – Mansour, Cristea (’55 – Bucur). Antrenor: Iosif Rotariu.
Iasi: Branet – Buta, Bernard, Ciobanu, Ir. Ionescu (’61 -Tarlea), Toma – Silvasan (’81 – Tincu), Saric, Mijin, Sfirlea – Bilba (’90^2 -Palimaru). Antrenor: Ionut Popa.
Cartonase galbene: Plesan, M. Popa, Alexa – Bernard, Mijin, Buta, Ciobanu, Branet, Saric, Tarlea.
Arbitri: Andrei Ionita; Florin Ungureanu, Florin Stanescu (toti din Bucuresti).

0-1, min. 84: aflat in terenul propriu, Buta arunca balonul in cealalta jumatate de teren, Bilba se desprinde din marcaj, preia, il depaseste pe M. Popa si trimite in poarta goala dintr-o pozitie lateral dreapta.

Ironizati de somitati "apolitice" din Prefectura, "alintati" de diversi politicieni locali cu diferite epitete colorate, ba chiar si injurati de acestia, toti cei care reusesc inca sa tina sus steagul Politehnicii Iasi au gasit un excelent mod de raspuns persoanelor amintite, care, in mod teoretic, ar trebui sa aiba grija de clubul local. Jucind fara sase piese importante, in fieful unei echipe care cheltuie intr-un an cit Iasul in vreo cinci, trupa pregatita de "incompetentul" Ionut Popa a reusit sa se impuna la Timisoara ca urmare a unei lovituri in care "huliganul" Ionut Bilba si-a probat calitatile de virf rasat.
Meciul a fost lipsit de veleitati spectaculare, gazdele nereusind sa se descurce mai deloc in fata unei echipe ce a jucat ultra-defensiv, Bilba fiind singurul pinten ramas in coasta "violetilor". In primul act, banatenii au aprins un foc de paie imediat cind fanii lor au incetat embargoul verbal auto-impus, loviturile de cap ale lui Mc Kain (’12 – pe linga), Mansour (’13 – prinde Branet) si Plesan (’18 – in portarul iesean) nefiind insa plasate cu cap. Apoi, liniste pina aproape de pauza, dupa sutul lui Bilba (‘min. 40), din unghi, prins de Popa, Branet avind doua interventii reusite in acelasi minut, 45: goal-keeperul iesean a respins mai intii, in corner, sutul lui Mansour de la circa 20 de metri, apoi reluarea inselatoare a lui Cristea, din 7 metri. "Lacatul" marca Popa a avut un cifru si mai greu de desfacut in actul doi, cind apaticele gazde nu au reusit sa trimita nici un sut pe poarta!!! Moldovenii au avut insa emotii in trei rinduri, la "capul" lui Abiodun (’50) din apropierea portii, la lovitura libera executata de Caramarin (’66) de la 25 metri si la sutul lui Mansour (’80) de la 14 metri, central. Lovitura de teatru a aparut pe final, cind, dintr-o faza ce nu anunta nimic, Bilba a facut ca violetul ce domina arena de linga Bega sa se extinda si la nivel de tenuri timisorene…

Echipament cu noroc

^ Atmosfera de senzatie pe "Dan Paltinisanu", unde au fost prezenti circa 15 000 de spectatori. Fanii violeti au preferat in primele zece minute sa pastreze tacerea, in evidenta iesind zecile de banere (pe cel mai lung, care trona pe gardurile tribunei B, scria "1921, alb-violet, Institutul Politehnic / Repere ale unui club ce va dainui vesnic") prin care se protesta impotriva deciziei TAS de a acorda numele, culorile si palmaresul Politehnicii Timisoara italianului Claudio Zambon. La final, circa 10 000 de fani s-au deplasat in centrul orasului, unde, alaturi de fosti jucatori si oficialitati locale, au continuat protestul, banere pe tema amintita fiind afisate pe mai multe cladiri, inclusiv pe Rectoratul Politehnicii banatene. ^ Si iesenii au avut citeva zeci de suporteri prezenti la meci. Un baner afisat –  "Genul programului, blat" – nu le-a picat deloc bine jucatorilor lui Popa si antrenorului. "Cei care cred ca Iasul se va implica in jocuri necurate cit sint eu antrenor sint niste prosti!" a spus tehnicianul.  ^ In lipsa lui Onut, banderola de capitan de echipa a oaspetilor a fost purtata in start de ex-timisoreanul Silvasan. Cind a fost schimbat, acesta i-a predat-o lui Bilba, care, la rindul sau, i-a plasat-o, cind a fost inlocuit, in prelungiri, lui Palimaru. ^ Iasul a purtat, in premiera, un echipament complet portocaliu, marca Joma, sosit din Spania cu putin timp inainte de meci. Tricourile, identice ca model cu cele imbracate de FC Sevilla in finala Cupei UEFA de anul trecut, au fost donate gruparii din Copou de societatea ieseana Deportivo, organizatoarea unei competitii locale de mini-fotbal. ^ Razvan Tarlea, singurul jucator din cei sase adusi in iarna care nu apucase sa joace pentru echipa ieseana a debutat simbata. ^ Gazdele – care nu mai pierdusera pe teren propriu de circa zece luni! – au fost bagate dupa meci, de patronul Marian Iancu, intr-o sedinta de peste o ora . Presedintele banatenilor, Gheorghe Chivorchian a anuntat ca va propune amenzi severe jucatorilor, acestia recunoscind, prin vocea lui Plesan, ca penalizarile ar fi normale dupa evolutia pe care au avut-o. ^ Nebunia schimbarilor in Banat a luat din nou avint. In conditiile in care "detasarea" lui Rotariu de la echipa a doua se spune ca va lua sfirsit, se vorbeste ca viitorul sef al bancii tehnice va fi ales dintr-o lista cu zece nume. In plus, se pomeneste iarasi de o noua remaniere a lotului.

Antrenorii au cuvintul 

^ Iosif Rotariu: "Nu intotdeauna fotbalul este drept. Ca si Bistrita, Iasul a avut un sut si a dat un gol. Adversarul nu a jucat nimic, asa ca nu merita sa bata. In plus, noi am avut o zi proasta. Sint dezamagit atit de rezultat cit si de atitudinea unor jucatori". ^ Ionut Popa: "Dedic victoria sotiei mele, care si-a aniversat ziua de nastere in aceasta saptamina. Dupa ghinioanele care le-am avut cu Nationalul si la Tirgu Jiu, era timpul sa avem si noi sansa".

Comentarii