Joc modest, victorie meritata

duminică, 15 mai 2011, 21:43
4 MIN
 Joc modest, victorie meritata

Poli: Alexeev – Cretu, Muth, Avramia, Siminic – Tudor, Patrascu, Florea (’84- Panc) – Ghiceanu, Kamara (’63 – Tanasa), Herghelegiu (’75 – Drida). Antrenor: Adrian Falub.

Ariesul: Pampea – Tirca, Bier, Timar, Pop – Chirciu, Pocian, Lacoviste (’84 – Barboloviciu), Saim (’63 – Lekic) – Hadar, Pecarov (’46 – Zambuzzi). Antrenor: Florin Fabian.

Cartonase galbene: Tudor (’30), Siminic (’53), Florea (’81), Muth (‘90^2) – Pampea (’15), Pecarov (’37), Bier (’89).

Arbitri: Marius Bocaneala (Galati); Ciprian Iovu (Botosani), Andra Hiticas (Bistrita).

1-0, min. 15: Herghelegiu scapa singur cu Pampea, cade in careu, iar Tudor transforma penaltiul acordat.

CSMU Politehnica a lasat la vestiare maldarul de probleme care a cocosat vestiarul iesean in ultima perioada si a pornit bine meciul de simbata. Si chiar daca Ghiceanu (min. 4) a tras in Pampea, desi l-a avut in fata doar pe portarul advers, iar sutul lui Herghelegiu (min. 9) a fost parat, primul sfert de ora bun al gazdelor a fost rasplatit de golul marcat de Tudor, aparut dintr-un penalty controversat. Precauta in fata unei echipe care pierduse un singur meci in 2011, Poli a schimbat apoi registrul, preferind sa-si securizeze defensiva si sa astepte deschiderea oaspetilor. Cum partea a doua din afirmatia anterioara nu s-a realizat, Ariesul atacind prudent, spectacolul a disparut in Copou. Pe linga lipsa fazelor de poarta (pina spre final, doar sutul lui Saim, din lovitura libera, din minutul 42, a fost cu adevarat periculos), gafele elementare aparute in jocul ambelor echipe a iritat asistenta. Spectacolul putea fi salvat cit de cit in ultimele zece minute, insa Patrascu (min. 80 – sut peste poarta din pozitie foarte buna) si, mai ales, Tanasa (min. 82 – ramas singur cu Pampea, a tras in acesta) nu au fost inspirati la finalizare, iluziile de egalare ale oaspetilor traind pina in ultimul minut.

Per total, victorie meritata a gazdelor dupa un meci de o calitate indoielnica.

"Lonea", din nou la Iasi

^ Desi intrarea a fost libera, iar vremea frumoasa, atmosfera de pe "Emil Alexandrescu" a lasat de dorit. Numarul spectatorilor a fost redus (nici 500!), tabela de marcaj nu a functionat, galeria a lipsit, citiva spectatori au injurat mai mereu. ^ Observator de joc a fost buzoianul Leonida Nedelcu, cel care, in trecut, a avut doua mandate de antrenor la FC Politehnica. ^ Falub nu a dorit sa replice la atacurile lui Fabian, care a spus ca Iasul a cistigat cu ajutorul arbitrului, si ale presedintelui ACU Arad, Geta Onu, care a afirmat ca Alba va avea un meci usor cu Poli Iasi, in etapa a XXVIII-a. "Eu sint antrenor, nu sint comentator! Nu ma intereseaza ce face arbitrul, ce zice Fabian, ce zice Geta Onu, ce face Basescu. Eu imi vad de echipa mea!" , a punctat tehnicianul, care a mai precizat ca nu le va face memoriu celor care i-au atacat echipa: "Eu nu sint Rachita, care m-a reclamat dupa ce i-am laudat echipa. Bine, Rachita mai are putin si da in judecata si vintul (n.r. – aluzie la o declaratie a antrenorului Petrolului Ploiesti, data la sfirsitul meciului de la Turda, cind fostul jucator stelist a spus ca remiza s-a datorat vintului)".^ Oaspetii au contat pe doi jucatori straini in actul doi, argentinianul Zambuzzi si sirbul Lekic. ^

Declaratiile tehnicienilor

Adrian Falub: "Am obtinut o victorie meritata, la capatul unui joc pe care l-am controlat din punct de vedere tactic. In plus, am avut trei ocazii mari, in timp ce Turda nu si-a creat nici o ocazie. Am suferit putin, poate, la capitolul posesie, pentru ca am cedat deliberat teren dupa deschiderea scorului, asteptind ca oaspetii sa se deschida. Ma bucura victoria, pentru ca legam astfel patru rezultate bune, chiar daca unul la masa verde, lucru ce este extrem de important pentru jucatorii tineri, care au nevoie de incredere pentru a creste. Intr-un fel, ne-am indeplinit principalul obiectiv avut in acest an, formarea unei echipe. Avem un nucleu de jucatori pe care ne putem baza, sint citiva tineri de talent si citiva jucatori experimentati de caracter. Daca in vara mai aducem trei-patru jucatori, putem face o echipa competitiva. Si celalalt obiectiv, al clasamentului, l-am putea indeplini, pentru ca tinta noastra a fost clasarea pe locurile I-V. Personal, am un regret, cred ca se putea mai mult daca era un ambient mai bun, daca banca tehnica era mai inspirata. Le multumesc jucatorilor pentru ca au trecut peste problemele din ultima perioada. Daca as avea bani, le-as da eu primele restante!"

Florin Fabian: "Poli a cistigat dintr-un penalty care nu a fost. Am controlat jocul, nu meritam sa pierdem. Poli nu a aratat nimic dupa penalty, cind noi am avut meciul in mina, ca joc, ca constructie (!!!), ca organizare. Nu ne-am creat ocazii pentru ca am avut si citiva accidentati, Tilinca lipsindu-ne".

Leo Grozavu, manager in Copou

CSMU Politehnica Iasi va avea, in scurt timp, un nou conducator, Leo Grozavu urmind a fi viitorul numar 1 in Copou. Fostul fotbalist al lui Dinamo a fost prezent simbata la meciul dintre Poli si Ariesul Turda, dupa partida dindu-si acordul pentru a prelua functia de manager general al CSMU. Grozavu, care, dupa ce a abandonat cariera de jucator, a fost, o perioada, antrenor, mai are de rezolvat doar rezilierea contractului cu Academia Gheorghe Hagi, acolo unde lucreaza acum. Si Comitetul Director al Politehnicii va avea un membru nou, Cornel Sfaiter, presedintele FC Botosani, urmind a fi cooptat in organismul care conduce clubul. Sfaiter a fost si el prezent in Copou simbata, alaturi de presedintele Consiliului de Administratie al gruparii botosanene, Valeriu Iftime. Interesant este ca cei doi au preferat sa vina la Iasi desi, la aceeasi ora, FC Botosani juca la Buzau, cu Gloria. Desi cele doua mutari au fost recunoscute de citiva membri importanti ai conducerii Politehnicii, care au negociat cu Grozavu si Sfaiter, nici o persoana din cadrul clubului nu a vrut sa faca anuntul oficial, motivatia fiind ca instalarea noului manager si cooptarea unui nou membru in Comitetul Director trebuiesc oficializate.

Comentarii