Kalai, aproape de Copou

marți, 12 iunie 2007, 20:33
2 MIN
 Kalai, aproape de Copou

Al doilea transfer al verii la Poli Iasi are mari sanse de a se concretiza astazi. In cursul diminetii, presedintele Politehnicii, Sorin Boca, se va deplasa la Petrosani pentru a finaliza negocierile purtate de mai mult timp pe marginea trecerii in Copou a stoperului Iosif Kalai. Daca termenii stabiliti telefonic vor fi respectati, Iasul va plati Jiului suma de 70 000 de euro pentru dezlegarea fotbalistului, care va incasa cite 30 000 euro in fiecare an din cei trei de contract propusi de moldoveni.
Ieri, Kalai a spus ca ar fi ramas la Petrosani daca i s-ar fi oferit aceeasi suma de bani. "Eu am discutat cu domnul Sdrobis si i-am spus sa imi dea un contract de 30.000 de euro si 15.000 la semnatura, si ramin la Petrosani. Mi-a promis ca imi va oferi acest contract, dar nu a facut-o, si sint obligat sa plec la Poli Iasi. As fi ramas la Jiul cu cea mai mare placere daca primeam acesti bani. Doar nu eram nebun sa plec pina la Iasi, chiar daca e vorba de Liga I, daca mi se oferea un contract asemanator. Dar am familie si nu pot sa o las sa moara de foame. Pai, ar ride toti de mine daca ar afla ce contract am avut la Jiul. Am primit 5.000 de euro la semnatura si am cistigat din contract 3.000 de euro. Asta inseamna 250 de euro pe luna. O suma infima pentru un jucator de Liga I", a mai spus fotbalistul.
Aducerea lui Kalai la Poli ar putea schimba planurile vizavi de lista jucatorilor ce au unda verde de a pleca din Copou; astfel, Irinel Ionescu poate fi primul fundas central la care s-ar renunta, Bernard urmind sa mai fie pastrat in lot pentru inca un an. Pentru Irinel Ionescu se incearca deja varianta Gloria Buzau, acolo unde ar putea ramine si celalalt Ionescu ce apartine de Poli, Claudiu, ce a evoluat in retur in Cring sub forma de imprumut.
Iosif Kalai e nascut in prima zi a anului 1980, e jucator de picior sting, are 186 centimetri si 72 de kilograme si a mai jucat pina acum la Inter Petrila (2000-2002) si Jiul Petrosani, in ultimele cinci sezoane.

Comentarii