Lapentti cel mare, out!

joi, 16 septembrie 2010, 23:15
4 MIN
 Lapentti cel mare, out!

Tenismanul Victor Hanescu il va intilni, astazi, pe Ivan Endara, in primul meci al intilnirii Romania – Ecuador, care se disputa la Centrul National de Tenis, in barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis. Ivan Endara il inlocuieste, la simplu pe cel mai bun jucator ecuadorian, Nicolas Lapentti, pastrat doar pentru dublu. Hanescu (54 ATP) va juca in primul meci, de la ora 11:30, cu Endara (408 ATP), dupa care va urma intilnirea dintre Giovanni Lapentti (153) si Adrian Ungur (130). Simbata, de la ora 12:00, se va disputa intilnirea de dublu, in care cel mai probabil se vor intilni cuplurile Victor Hanescu / Horia Tecau si Nicolas Lapentti / Giovanni Lapentti, duminica de la 11:30, vor avea loc ultimele jocuri de simplu, Hanescu – G. Lapentti si Ungur – Endara. Asta daca nu cumva soarta intilnirii va fi decisa inca de simbata, iar capitanii nejucatori Andrei Pavel si Raul Vives vor face schimbari.

 

Serviciu-voleu cu…

…echipa Romaniei

•-          Domnule Pavel, mai linstit acum, ca nu joaca Nicolas Lapentti?

•-          Am vorbit mult cu tenismenii ecuadorieni in aceste zile, ne cunoastem din circuit, si stiam ca exista si aceasta posibilitate. Sigur, absenta lui Nico e un avantaj pentru noi, clasamentele ne avantajeaza de asemenea, dar trebuie sa ramanem concentrati, sa luam punct cu punct ca sa ne ferim de surprizele neplacute pe care Cupa Davis le ofera din cand in cand.

•-          Victor Hanescu, ce stii despre Ivan Endara, adversarul de maine?

•-          Sincer, nu mare lucru. Stiu doar ca e undeva in jurul pozitiei 400 ATP si ca e mult mai scund decat mine! Dar Gabi Trifu si Andrei l-au vazut, si vom stabili tactica de joc impreuna. Nu pare un pericol, dar voi aborda jocul cu maxima seriozitate. Ma bucur ca m-am adaptat cu suprafata de joc, care nu mi se mai pare la fel de neprietenoasa ca in prima zi. Suntem in grafic, nu ar trebui sa apara probleme.

•-          Adrian Ungur, esti mai putin emotionat acum decat la meciul cu Ucraina?

•-          Asa sper, ca sa imi pot ajuta echipa. Pentru mine, ar fi fost mai bine sa joc primul meci, ca sa evit incertitudinea orei de start. Pe de alta parte, e de asteptat sa intru pe teren la 1-0 pentru noi, astfel incat presiunea va fi mai mare pe Giovani Lapentti.

•-          Horia Tecau, nu am scapat de fratii Lapentti…

•-          S-a vorbit destul zilele astea de meciul de poveste din Ecuador, de acum 7 ani. Nicolas si Giovanni formeaza un cuplu redutabil, au jucat mult impreuna. Dar si noi am jucat bine in ultimul timp, ne „simtim", cum se spune, pe teren, deci avem toate motivele sa fim optimisti si sa credem ca vom castiga.

•-          Victor Crivoi, cum te simti in postura de rezerva?

•-          Pentru mine este important sa fac parte din echipa, sunt gata sa intru in teren in ultima zi, daca voi fi solicitat. In situatii de acest gen, decizia apartine capitanului, iar eu cred ca desemnarea lui Ungur pentru al doilea meci de simplu este corecta. A jucat bine, are un clasament mai bun, deci e normal sa intre.

 

…echipa Ecuadorului

 

•-          Señor Raul Viver, sunteti dezamagit de absenta lui Nicolas la simplu…

•-          Dupa o scurta acomodare la Bucuresti, ne-am dat seama ca Nico nu este suficient refacut pentru a juca si simplu, si dublu. Sigur, cu el in echipa sansele noastre ar fi fost mai mari. El a facut lucruri extraordinare pentru tenisul din Ecuador, am inceput sa jucam impreuna inca din 1994 si, daca va decide ca poate continua, va fi prezent la simplu in viitoarele partide.

•-          Ce crezi, Nicolas Lapentti, vei putea redeveni „locomotiva" care trage in fruntea echipei?

•-          Sincer, in momentul de fata ma intereseaza doar sa imi pot reveni complet (NR: a fost operat de o tendinita la rotula genunchiului stang in luna mai, la o clinica din Madrid). Joc tenis de performanta de foarte multi ani, pentru mine a fost intotdeauna o mare bucurie sa joc Cupa Davis. Nu stiu daca anul viitor voi mai fi in echipa si, cum spuneam, ma gandesc in primul rand la sanatatea mea.

•-          Giovani Lapentti, cum te simti din postura de lider al echipei?

•-          E o mare responsabilitate sa fii lider, dar raspunderea era enorma si ca al doilea jucator. Pe teren trebuie sa-ti castigi meciul, indiferent daca esti numarul 1 sau numarul 2. Oricum, eram pregatit sa joc in toate cele trei zile, deci nu s-a schimbat mare lucru in ceea ce ma priveste.

Comentarii