Locomotiva cu aburi

luni, 01 mai 2006, 20:58
3 MIN
 Locomotiva cu aburi

Obosita garnitura clujeana am vazut duminica in Copou! Cu „locomotiva” Dorinel Munteanu coordonind miscarile din depou, ardelenii au parut ca sint un tren ce ruleaza datorita fortei aburilor si nu a electricitatii. Numai ca la virstele lui Minteuan, Corioian ori Mitu, ca sa dam doar citeva exemple, pierderile de presiune sint inerente, asa ca vagoanele mai sprintene, gen Surdu, nu puteau singure sa compenseze deficitul de viteza. Intr-o astfel de conjunctura, Poli a realizat destul de repede ca s-a temut degeaba de CFR. Totusi, chiar daca primarul Nichita le-a spus sa nu aiba griji legate de bani, lipsa unei mize ridicate a facut ca Poli sa joace poticnit, in ciuda faptului ca vointa se vedea ca exista. Pina la urma, gazdele au reusit sa se impuna, redeschizind eterna dilema fotbalistica legat de raportul puncte-spectacol. „Cu Rapidul am facut spectacol si am pierdut cu 4-1, cu Clujul am jucat urit insa am cistigat”, e perfectul motto al meciului, scris de antrenorul Ionut Popa.
Din punct de vedere tactic, Poli a rulat pe obisnuitul 4-4-2 de citeva runde, in timp ce oaspetii (adepti ai sistemului 4-3-3) au incercat o usoara surpriza, Coroian fiind plasat mai avansat in zona centrala a liniei mediane, ajungind de multe ori pe acceasi linie cu aripile Mitu si Surdu, Minteaun si Mijin fiind responsabili de betonarea zonei centrale a mijlocului. A rezultat un 4-2-3-1 ce a fost insa usor contracarat de Poli, mutarea logica fiind retragerea usoara a lui Iurisniti in coasta lui Coroian si reducerea sarcinilor fundasilor laterali Toma si Bordeanu la marcajul facut extremelor clujene. Cu spatele asigurat, Poli a incercat sa construiasca bazindu-se in special pe mijlocasii laterali Miclea si Rednic, ambii insa fiind in eclipsa de forma. Au rezultat astfel aruncari ale balonului spre Cernoch si Bilba, insa masiva defensiva a oaspetilor a respins fara probleme, mai ales ca cehul a fost neinspirat. Totusi, tot in urma unei astfel de faze s-a deschis scorul, explozia lui Bilba din minutul 72, lasindu-l cu bagajele pe peron (daca tot am vorbit in deschidere in limbajul clujenilor) pe Balint.
Firesc, la 1-0 au inceput mutatiile tactice. Dupa ce exact inainte de gol a incercat sa dea o tonalitatea mai ofensiva, introducindu-l la mijloc pe mai ofenisvul Saric in locul lui Gavatorta, Popa a renuntat la 5 minute de la gol la un virf si l-a introdus pe Mitruc, finalul prinzind-o pe Poli in modului 4-5-1. Dorinel a fortat si el cu 8 minute inainte de final, cind, pe linga a doua schimbare post pe post in atac, a renuntat la un stoper ce devenise inutil datorita modificarilor gazdelor si a introdus un mijlocas ofensiv, fostul iesean Florin Dan. Pe tabela nu a aparut insa nici o modificare, mai ales ca, pe final, zbaterile ultimului intrat, Onofras, a mai taiat din elanul ardelenilor.
Chiar chinuit, succesul de duminica asigura Politehnicii o oarecare liniste privind conservarea pozitiei actuale, locul 11, si pastreaza deschise portile posibilitatii terminarii sezonului pe locul 9, mai ales ca in fata Iasului stau doua echipe ce nu au aratat nimic spectaculos in acest retur, Gloria Bistrita si FC Arges.
Poli-catalog
Marc (5,5) – somer.
Toma (5) – Surdu i-a dat mult de furca.
Bernard (5) – are momente in care incepe sa-si arate virsta si in joc.
Onut (6) – foarte sigur.
Bordeanu (5,5) – Mitu nu i-a creat nici un fel de probleme.
Miclea (5) – continua returul cenusiu.
Gavatorta (5) – absenta indelungata s-a simtit.
Iurisniti (5) – destul de neclar.
Rednic (5) – neinspirat.
Cernoch (5) – zbateri fara folos.
Bilba (6,5) – a decis jocul, profitind de amorteala defensivei oaspete la o faza simpla.
Saric (5) – a avut o ocazie uriasa de a debuta cu gol in Copou insa a pasat in locul unui sut din pozitie foarte buna.
Mitruc a intrat in minutul 77 iar Onofras in minutul 87.

Comentarii