Meciul paradoxurilor

luni, 19 aprilie 1999, 23:00
2 MIN
 Meciul paradoxurilor

Cind auzi ca rezultatul unei partide de fotbal la pauza a fost 4-0, gindul te duce la o "defilare". Cum "regele sportului" are regulile lui nedrepte, la meciul de simbata, Poli avea un avantaj de 4 goluri la pauza la capatul unei reprize in care a jucat la un nivel ridicat doar ultimele 10 minute, timp in care a speculat la maximum, prin actiuni frumoase, degringolada Midiei. Si era normal ca oaspetii (care, in cimp, evoluasera peste ieseni) sa-si piarda busola dupa golurile primite in urma unor gafe copilaresti ale portarului Sirbu, coplesit de emotii intr-o partida in care vroia sa arate Iasului ce portar a pierdut.
Cum gongul a venit la timp, Midia a reusit ca la pauza sa-si revina si, pe fondul absentei gafelor individuale, sa evolueze iarasi bine, materializind citeva dintre actiunile ofensive si echilibrind, cit de cit, scorul. Paradoxal, daca in prima repriza Poli a avut patru ocazii din care a inscris patru goluri, spre final, cind iesenii au jucat iarasi ceva-ceva, din trei situatii imense nu au concretizat nici una. Oricum, Poli a obtinut cele trei puncte chiar daca jocul oaspetilor a fost mai legat, mai placut ochiului.
In ceea ce priveste evolutia gazdelor, ramine ingrijoratoare lipsa de coerenta intre cele doua faze ale jocului, mijlocul lui Poli fiind, din nou, "rupt". Apoi, fragilitatea flancului sting a iesit in evidenta mai ales in prima repriza, acolo unde Bordeanu si Puscas nu se coordonau in privinta oamenilor pe care trebuiau sa-i marcheze. In plus, din nou partea centrala a defensivei (altadata punctul forte) a scirtiit din plin, Petrache si Paraschiv ratind interceptiile la cele doua goluri ale oaspetilor, iar Cojocaru a aratat, o data in plus, ca in fata celeilalte porti se simte mult mai bine. Cam multe probleme de rezolvat pentru noua formula tehnica, Mihai Danila si Marian Moldovan plecind totusi cu dreptul in mandatul pe care l-au primit. In ceea ce priveste plusurile ar fi de notat pofta de joc a lui Serban si usorul salt al jocului lui Matinca (aflat la originea tuturor golurilor, in afara celui pe care l-a semnat chiar el). Chiar daca a ramas dator, Corjan poate fi omul care aduce ploaia pentru Poli, daca dorinta lui de a face lucruri bune ar fi mai bine coordonata si daca ar primi mai multe mingi utile. (Ovidiu MINEA)

Comentarii