Micutele halterofile nu au dezamagit

sâmbătă, 17 martie 2001, 00:00
2 MIN
 Micutele halterofile nu au dezamagit

Asa cum notam in urma cu doua saptamini, efoturile antrenorului Danut Fron de a pune pe picioare din nou o sectie de haltere la Iasi incep sa dea rezultate. Cu toate ca este nevoit sa-si desfasoare antrenamentle la Podu Iloaiei, singurul loc unde i s-a oferit o sala de pregatire decenta, Fron nu a dezarmat si in aceasta sapatmina a participat la prima competitie oficiala cu doua dintre sportivele sale. Astfel, la Onesti, la calificarile pentru finalele CN de senioare,
Elisabeta Fron (12 ani), a smuls 35 kg si a ridicat 47 kg, clasindu-se in final pe un meritoriu loc VI, la categoria 53 kg. calificindu-se la finalele CN, care vor avea loc in luna octombrie la Tirgu Mures. Ancuta Chelariu, care a fost, la 11 ani si 35 de kilograme, cea mai tinara si mai usoara sportiva participanta la concurs, a smuls 22 kg si a aruncat 30 kg, clasindu-se in final pe locul VII si ratind de putin calificarea in finala. De asemenea, trebuie mentionat ca Elisabeta Frona, fiica antrenorului, a fost remarcata in mod deosebit de presedintele FRH Nicu Vlad, fiind inclusa in lotul de cadeti, Elisabeta Fron si Ancuta Chelariu vor mai participa in luna aprilie la Campionatul National de juniori si tineret, iar in mai la cele de cadeti, antrenorul iesean fiind convins ca ele se pot intoarce cu medalii. Sportivele au fost legitimate la CSM Iasi, Danut Fron avind promisiunea presedintelui Adrian Poeana ca se va incerca punerea pe picioare a unei sectii de haltere. In acest sens, insusi Nicu Vlad si-a manifestat disponibilitatea de a acorda un oarecare ajutor, el urmind sa faca o vizita "de recunoastere" la Iasi peste circa doua saptamini.
Antrenorul Fron a tinut sa mentioneze faptul ca in deplasarea de la Onesti a fost sprijinit financiar de catre SC Albers Com din Podu Iloaiei, patronul acestei firme, fostul rugbist Gabi Capatina, fiind impresionat de eforturile depuse de cele doua micute halterofile. In afara lor, la Podu Iloaiei se mai antreneaza in momentul de fata citiva copii care au sanse sa faca performanta in haltere, meritind mentionate numele Ionelei Costin, a lui Georgian Manole, Bogdan Cozma ori Florin Corduneanu. (ICT)

Comentarii