Moldovencele au intors Capitala pe dos

marți, 10 februarie 1998, 00:00
2 MIN
 Moldovencele au intors Capitala pe dos

Prima etapa a returului in Divizia A de volei feminin a fost mai zbuciumata decit ne asteptam, pentru ca echipele moldovene au produs adevarate "seisme" in capitala. Penicilina a fost la un pas de a aduce prima infringere Rapidului in acest campionat, iar Unic Piatra Neamt a invins pe Dinamo in Soseaua Stefan cel Mare.
Iesencele ar fi putut furniza marea surpriza in Giulesti daca nu s-ar fi opus cei doi arbitri, Gh. Mitrascu, din Zalau si P. Deju, din Galati, care le-au "furat" fetelor noastre doua mingi clare in tie-break, lucru recunoscut si de ziaristii bucuresteni prezenti la meci. Iar aceste doua puncte au cintarit foarte greu in economia setului, daca ne gindim ca acesta a revenit bucurestencelor cu 15-12. Oricum, imbucuratoare este forma buna in care se afla voleibalistele noastre, lucru ce ne da sperante in obtinerea unor rezultate de valoare in urmatoarele etape.
Meciul dintre Dinamo si Unic a fost unul deosebit de important, ambele echipe fiind adversare directe ale Penicilinei in lupta pentru clasarea in primele sase locuri, care asigura calificarea in prima grupa valorica. A rezultat o partida extrem de disputata, transata de nemtence in tie-break, ca si in meciul tur de la Piatra Neamt. Meciul a fost decis de o gafa a jucatoarei dinamoviste Cristina Anghel, care a servit in afara terenului la scorul 13-14 in ultimul set.
De la nemtence s-a remarcat ex-ieseanca Cuejdeanu, care a facut o partida excelenta in atac dar si la preluare, dovedind ca este o jucatoare completa.
In legatura cu acest meci, presedintele clubului nemtean, Vasile Ouatu, ne-a declarat: "In cele unsprezece meciuri disputate in acest campionat, cinci partide le-am jucat in tie-break, iar patru le-am cistigat. Acest lucru nu este intimplator, arata ca jucatoarele de la Unic se pot mobiliza foarte bine si au un psihic excelent. In meciul cu Dinamo, am prins un virf de forma, chiar daca veneam dupa o alta partida cistigata la tie-break, la Cluj".
Universitatea Bacaului a efectuat simbata doar o repetitie pentru derby-ul de la sfirsitul acestei saptamini, cu Rapid Bucuresti. Partenera de intrecere i-a fost Romradiatoare Brasov, formatie care a evoluat destul de bine, fiind foarte aproape de a smulge chiar un set gazdelor. Dupa meci, antrenorul bacauancelor, Florin Grapa, a declarat: "M-au nemultumit serviciul si constructia in faza de atac. Dar nu am tinut ca echipa sa joace bine acum, ci incepind de la meciul cu Rapid, pentru ca ne asteapta jocuri grele. Stiu bine ce joaca Rapidul si voi cauta sa contracarez cele mai bune piese ale lor" . (ICT)

Comentarii