Mondialele de handbal incep si pentru romance

marți, 30 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Mondialele de handbal incep si pentru romance

O noua editie a Mondialelor de handbal a debutat ieri, in organizarea tarilor care si-au disputat finala CM de acum doi ani: Danemarca si Norvegia. Atunci danezele au cistigat cu 33-20, adudecindu-si medaliile de aur, Norvegia a ocupat locul trei, iar Germania a urcat pe ultima treapta a podiumului. Echipa Romaniei a ocupat un dezamagitor loc 12, depasind doar formatiile Cehiei si Coastei de Fildes. Intrecerea din acest an va avea loc pina pe 12 decembrie, atunci cind vom cunoaste noua campioana mondiala, dar si echipele calificate la Jocurile Olimpice de anul viitor, primele cinci clasate in ierarhia finala. In programul de desfasurare al acestei competitii a intervenit o schimbare de ultim moment, dupa ce una din reprezentantele Asiei, Coreea de Nord, a anuntat ca nu mai poate participa, din conditii obiective. In conditiile in care reprezentativele Thailandei si Kazahstanului au refuzat sa le inlocuiasca pe nord-coreence, locul ramas liber a fost atribuit Ucrainei, reprezentativa cel mai bine clasata dintre tarile europene care ratasera calificarea la turneul final.
Pentru prima data in istoria Campionatului Mondial de handbal feminin, la start se vor alinia nu mai putin de 24 de echipe. Acestea au fost impartite in patru grupe, dupa cum urmeaza:
Grupa A: Norvegia, Polonia, Olanda, Bielorusia, Cehia, Australia.
Grupa B: Austria, Franta, Romania, Ucraina, Cuba, Costa de Fildes.
Grupa C: Danemarca, Germania, Macedonia, Angola, Japonia, Argentina.
Grupa D: Ungaria, Coreea de Sud, Rusia, Brazilia, Congo, China.
Meciurile vor avea loc in orasele norvegiene Oslo, Stavanger, Gjøvik, Bergen, Hamar, Trondheim, Lillehammer si in cel danez Kolding. Echipa Romaniei va juca astazi impotriva Cubei (de la ora 16.00, in transmisiune directa pe canalul Romania 1), pe 1 decembrie cu Coasta de Fildes, pe 2 decembrie cu Franta, pe 4 decembrie cu Austria si pe 5 decembrie cu Ucraina. Toate meciurile se vor juca la Trondheim. In optimile de finala se vor califica primele primele patru echipe din fiecare grupa, cele din grupa B urmind sa intilneasca (dupa sistemul locul unu cu locul patru, locul doi cu locul trei s.a.) echipe din grupa A. Incepind din faza optimilor se vor disputa meciuri eliminatorii, echipele cistigatoare calificindu-se in sferturi, apoi in semifinale si in cele din urma in finala de pe 12 decembrie, de la Lillehammer.
Echipa noastra are toate sansele de a depasi faza grupelor, victoriile in fata Cubei, Coastei de Fildes si chiar Ucrainei fiindu-i la indeminda. Cele mai dificile jocuri se anunta cele cu Franta si mai ales Austria. Reprezentativa Romaniei, antrenata de Bogdan Macovei, Gheorghe Tadici si Dumitru Musi, le are in componenta pe: Luminita Hutupan, Ildiko Kerekes, Talida Tolnai – portari, Alina Dobrin, Marinela Patru, Ramona Farcau, Cristina Varzaru – extreme, Steluta Luca, Gabriela Tanase, Carmen Amariei, Monica Iacob – interi, Aurelia Stoica, Mihaela Ignat – centri, Valentina Cozma, Sanda Criste – pivoti. (ICT)

Comentarii