Ne invirtim in morisca brasoveana

vineri, 14 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Ne invirtim in morisca brasoveana

Cum calculele retrogradarii suna inca destul de ciudat pentru FCM Poli Iasi, fiecare meci in deplasare este privit in Copou ca pe o oportunitate de imbunatatire a "adevarului". Deoarece pina la ultimul gong iesenii mai au doar patru deplasari, iar celelalte trei iesiri sint la echipe "necajite", meciul de astazi, de la Brasov este deosebit de important pentru ajungerea la un "-2" care ar fi lipsit de griji in cazul conservarii lui pina la finele campionatului. Ca de obicei in ultima vreme, antrenorul Leonida Nedelcu nu are la dispozitie intreg lotul de jucatori. Urdaru si Paraschiv sint suspendati datorita cumulului de cartonase galbene, in timp ce Nita este in continuare accidentat. Solutiile de inlocuire a acestora vor fi, dupa toate probabilitatile, cele utilizate in amicalul cu CFR Citadin de miercuri cind libero a fost D. Constantin, la marcaj a jucat Ilie iar mijlocas stinga, Basascu.
Gazdele de astazi stationeaza in zona calma (sugerata si de zeroul din clasamentul adevarului) insa un eventual esec i-ar putea arunca pe brasoveni in hora retrogradarii. In ecuatia meciului ar putea intra si faptul ca aproape niciodata in ultimii ani echipele din judetul Brasov nu au uitat de colegele aflate in suferinta, iar Precizia Sacele este inca pe o pozitie retrogradanta. Dupa divortul de la inceputul sezonului de concitadina ICIM, Metrom nu a avut mari probleme in acest campionat, raminind una dintre echipele puternice ale seriei.
In turul campionatului, brasovenii au cistigat in Copou cu 3-2 dar iesenii nu uita ca mereu au jucat foarte bine la Metrom.
Inaintea etapei de astazi, gazdele ocupa locul 9 (39 de puncte) iar oaspetii se afla pe pozitia a 11-a, cu 37 de puncte.
Formatiile probabile: Metrom – Belean – Tatarciuc, Orghidan, Sava, Mircioiu, I. Mihai – Coteanu, Sala, Muha – Gorga II, Dragoi. Poli – Stoian – Gavrilescu, Constantin, Ilie, Gheban – Onofras, Medeleanu, I. Radu, Basascu – Andries, Serban.
Arbitrii partidei sint: Tiberiu Lajos – Cornel Avram, Gheorghe Olaru. Observator FRF: Mircea Salomir.
Celelalte meciuri ale etapei: Juventus Bucuresti – Dacia Pitesti (in tur, 1-1); Unirea Focsani – Callatis Mangalia (0-1); Gloria Buzau – Dunarea Galati (1-3), Midia Navodari – Tractorul Brasov (0-0); Laminorul Roman – Foresta Suceava (0-2); Poiana Cimpina – Cimentul Fieni (1-2); Sportul Studentesc – Chindia Tirgoviste (3-1); Precizia Sacele – Petrolul Moinesti (0-0). (Ovidiu MINEA)

Comentarii