Nemov si-a zdrobit concurentii

miercuri, 20 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Nemov si-a zdrobit concurentii

Rusul Alexei Nemov si-a confirmat ieri suprematia in lumea gimnasticii mondiale, cistigind fara nici un fel de probleme finala masculina individuala la Sydney. Devenit tata pentru prima oara pe 2 septembrie, Nemov a spus ca acesta este primul cadou pe care i-l face fiului sau, dar spera sa nu fie si ultimul. El a avut evolutii impresionante la toate cele sase aparate, adunind 58.474 puncte si nelasindu-le nici o sansa adversarilor sai. Finalmente, medalia de argint a revenit chinezului Yang Wei, care a obtinut cu 0.113 puncte mai putin, iar bronzul a intrat in posesia ucraineanului Oleksandr Beresh.
Romanul Rares Orzata a avut o evolutie buna, clasindu-se pe locul 11, totalizind 57,385 puncte. Orzata, vicecampion al Europei cu echipa Romaniei, in acest an, la Berlin, a obtinut urmatoarele note: 9,312 la sol, 9,612 la cal cu minere, 9,637 la inele, 9,662 la sarituri, 9,462 la paralele si 9,700 la bara fixa. Orzata a egalat astfel cea mai buna performanta a unui roman in finalele olimpice la individual dupa locul 11 reusit de Marius Gherman in 1984, la Los Angeles. Ceilalti doi reprezentanti ai Romaniei in concursul individual compus au ocupat urmatoarele locuri: Marian Dragulescu, locul 13, cu un total de 57,098 puncte si Ioan Suciu, locul 28, cu 55,786 puncte. Cel mai bine cotat dintre americani, Blaine Wilson, cvintuplu campion national, a terminat abia al optulea, demonstrind o data in plus ca scoala de gimnastica de peste Ocean se afla intr-un con de umbra.
Oricum, nimeni nu a avut ochi ieri decit pentru Alexei, poreclit mai nou "Alexei cel sexy". Invins de chinezul Li Xiaoshuang la Olimpiada de la Atlanta, dar detinator al unei medalii de bronz din concursul pe echipe, rusul are deja in panoplie opt medalii olimpice si spera sa-si imbunatateasca recordul dupa finalele pe aparate.
Astazi se disputa finala individuala la feminin, in care vom fi reprezentati de Andreea Raducan, Simona Aminar si Maria Olaru. (ICT)

Comentarii