Norocul a mingiiat Copoul

luni, 25 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Norocul a mingiiat Copoul

Asadar, blestemul jocurilor cu final negru (foarte rar, gri) disputate de FCM Poli acasa a luat sfirsit simbata, Juventus Bucuresti pierzind in Copou. Un factor foarte important in economia partidei l-a avut insa norocul, care a zimbit cu fata larga spre "alb-albastri", atit de "deficitari" alta data la acest capitol.
Chiar daca a aratat un usor salt fata de etapele trecute, jocul iesenilor a scirtiit destul de tare, mai ales in partea centrala a defensivei acolo unde, in conditiile unei prime reprize catastrofale pentru Barbu si a negasirii pasilor de libero de catre Ilie, greul a cazut pe umerii noului capitan de echipa, Paraschiv. Probleme au aparut si pe flancul sting, Poenaru neconvingind iarasi, tinarul Gheban neavind de unul singur sanse de a-l face uitat pe Bordeanu. Din fericire pentru ieseni nu acelasi lucru se poate spune despre banda dreapta, Chiper fiind o foarte placuta revelatie, tupeul in joc al adolescentului iesind pregnant in evidenta. Si cum Gavrilescu a confirmat iarasi ca a reinceput urcusul spre ajungerea la valoarea lui… Gavrilescu, flancul drept nu a dat batai de cap lui Leonida Nedelcu si Dorinel Toiu, ba din contra. Si daca in viitor, Matinca (sub valoarea lui in partida cu Juventus) va evolua ca la Focsani iar Serban si Ionescu (ambii, activi simbata) vor uita problemele de sanatate avute si vor ajunge repede la forma lor optima, putind astfel sa alcatuiasca un redutabil cuplu de atacanti, problema golului va fi iarasi usor de rezolvat.
Pina atunci insa, a fost nevoie de inspiratia lui Moraru pentru ca trei puncte necesare ca aerul sa ramina in Copou, goal-keeperul iesean avind cel putin trei interventii care au salvat golul.
Miine, de la ora 11.00, la Buzau, va fi un meci foarte important pentru viitorul echipei iesene care are ca obiectiv ferm reintoarcerea acasa fara testarea gustului infringerii. (Ovidiu MINEA)

Comentarii