Orbii si chiorii

marți, 07 septembrie 2010, 22:58
4 MIN
 Orbii si chiorii

Belarus: Jevnov -Sitau, Omelianciuk, Martinovici, Iurevici – V. Hleb, Kornilenka (’76 – Radzionau), Kulcii, A. Hleb (’72 – Putilo) – Kutuzov (’87 – Krivet), Kisliak. Antrenor: Berndt Stange.

Romania: Pantilimon – Maftei, Tamas, Chivu, Rat – Deac (’83 – Marica), Radoi, Florescu, Torje (’46 – Cocis)  – Stancu (’72 – Niculae), Bilasco. Antrenor: Razvan Lucescu.

Arbitru: Pavel Kralovec (Cehia).

Cartonase galbene: Deac, Radoi, Maftei

Tricolorii nu au reusit decit o remiza alba la Minsk, iar selectionerul Razvan Lucescu ramine la mina "nasului" Mircea Sandu, in privinta continuarii mandatului la prima reprezentativa a Romaniei. Iar "mina nasului" depinde de cine va avea cuvint mai greu in fata sa: colaboratorul sau apropiat, Ionut Lupescu, sau clanul "eminentelor cenusii" din Pipera. Desi nationala Romaniei a aratat un plus fata de partida cu Albania (in special in prima jumatate de joc), germanul Berndt Stange a cistigat batalia cu Razvan, in ciuda dezamagirii spectatorilor din Minsk care se astepta ca invingatorii Frantei sa mature pe jos cu egalii Albaniei. Fostul redegist a studiat, fara indoiala, partida de la Piatra Neamt a tricolorilor si a vazut ca Romania sufera in cazul unei aparari aglomerate. Pe de alta parte, Stange si-a dat seama ca victoria de la Paris a fost una de conjunctura: nu a proiectat o autobaza in careu, dar nici nu si-a trimis jucatorii orbeste in atac, lasind spatii pentru contraatacurile romanesti. Au avut o ocazie in min. 8, cind Kornilenka l-a facut din prima pe Tamas si a sutat puternic in plasa laterala. Dar in rest, cei doi Hleb s-au inteles de parca erau frati cu romanii, iar pe cele doua benzi a fost mereu o franzela de mincat pentru Torje si Deac, care puteau fi mult mai periculosi daca erau folositi pe laturile firesti. O lovitura de cap a lui Bogan Stancu, parata greu de portar si un sut din intoarcere foarte periculos al lui Torje au fost sansele cele mai mari ale primei reprize, dominata teritorial de romani, care au resimtit serios surpriza jocului de asteptare indus de neamtul de pe banca gazdelor.

Dupa pauza, jocul tricolorilor a devenit greu de inteles. Daca admitem ca Torje (cel mai periculos roman de pina atunci) a fost schimbat din motive extrafotbalistice, surprinzatoare a fost intrarea lui Cocis in locul sau, ca si sacrificarea lui Stancu si Deac pentru improspatarea atacului. Si daca Daniel Niculae s-a aratat la fel de apatic ca si in meciul precedent, cel care a inviorat jocul in final a fost Marica, introdus, din pacate, prea tirziu, din moment ce gazdele s-au complacut in posesia lor sterila, iar pina si singura lor ocazie a reprizei ("capul" lui Radzionau) a fost necadrata. O lovitura de cap a lui Marica in portar, la o lovitura libera executata de Rat (’84), sutul in diagonala a aceluiasi, parat de portar si dublat de neatentia lui Florescu, aflat in pozitie de finalizare (’87) si, voleu sanatos al lui Cocis peste poarta (’90) ar fi putut reprezenta relansarea increderii in nationala lui Razvan. Asa, ce se va intimpla, vom vedea in zilele urmatoare!

Franta s-a trezit

Albania – Luxemburg 1-0. Sahiri (’36). Oaspetii au ramas in zece din min. 58, cind a fost eliminat Mutsch. Bosnia – Franta 0-2. Benzema (’72), Malouda (’79).  Echilibrat o buna perioada de timp, meciul a fost decis in citeva minute de clasa superioara a francezilor, care au facut sah mat in doua rinduri apararea bosniaca.

Urmatoarele meciuri: Luxemburg – Belarus, Albania – Bosnia, Franta – Romania (8-9 octombrie); Belarus – Albania, Franta – Luxemburg (12 octombrie)

Clasament

1. Albania      2          1          1          0          2-1     4

2. Belarus      2          1          1          0          1-0     4

3. Bosnia       2          1          0          1          3-2     3

4. Franta        2         1          0          1          2-1     3

5. Romania    2          0          2          0          1-1     2

6. Luxemburg            2          0          0          2          0-4     0

  

Slovacia si Lituania au triumfat in Rusia si Cehia

Grupa A: Turcia – Belgia 3-2; Austria – Kazahstan 2-0; Germania – Azerbaidjan 6-1.

Grupa B: Rusia – Slovacia 0-1; FRI Macedonia – Armenia 2-2; Irlanda – Andorra 3-1.

Grupa C: Serbia – Slovenia 1-1; Italia – Feroe 5-0.

Grupa E: Suedia – San Marino 6-0; Olanda – Finlanda 2-1; Ungaria – R. Moldova 2-1.

Grupa F: Georgia – Israel 0-0; Malta – Letonia 0-2; Croatia – Grecia 0-0.

Grupa G: Bulgaria – Muntenegru 0-1; Elvetia – Anglia 1-3.

Grupa H: Danemarca – Islanda 1-0; Norvegia – Portugalia 1-0.

Grupa I: Cehia – Lituania 0-1; Scotia – Liechtenstein 2-1

  

Comentarii