Palitura di Vaslui

marți, 14 aprilie 2009, 22:46
2 MIN
 Palitura di Vaslui

CFR Cluj – Pandurii 1-0 (1-0). Peralta (’43 – penalty). O amenintare la poarta lui Mingote, semnata de fundasul Alcantará, un hent in careu al atacantului Piturca si transformarea lui Peralta a fost esentialul primului sfert de finala al Cupei Romaniei. In repriza secunda, CFR a cedat initiativa, gorjenii au atacat in permanenta, dar Lucian Pirvu a ratat singur cu portarul (’75), iar doua minute mai tirziu, un alt hent in careu, comis de clujeanul Galiassi, a ramas nesanctionat. Singura rabufnire a clujenilor, a fost sutul senzational cu efect al lui Flores, care a nimerit bara.

FC Vaslui – Unirea Urziceni 2-0 (1-0). Wesley (’33), Ghencev (’78). Vasluiul a reusit, in premiera, calificarea in semifinalele Cupei Romaniei, printr-un joc mai ordonat si, poate, un plus de motivatie, ialomitenii avind mai multe sanse de a intra in Europa prin campionat. Unirea a atacat mai mult, dar cei care au inscris au fost moldovenii, prin doua executii de exceptie: foarfeca lui Wesley din centrarea lui Milisavljevic si sutul cu efect, la vinclu, al lui Ghencev de la 30 de metri.

Astazi au loc ultimele doua sferturi. Deschiderea va fi facuta de la ora 15:00 de  FC Timisoara si Gloria Bistrita. Partida, care se va desfasura la Cluj are ca mare favorita formatia banateana si asta nu pentru ca Gloria n-ar fi in stare sa incurce socotelile oricui (s-a vazut, vineri, tot la Cluj!) ci, pur si simplu, din motive de "tichie de margaritar". Echipa din Bistrita are o situatie grea in clasament si isi concentreaza eforturile asupra meciurilor din campionat. Antrenorul Gloriei, Ovidiu Sabau, neaga zvonul ca si-ar menaja jucatorii importanti in acest joc, dar vom vedea la ora jocului. Oricit ar parea de straniu, aceleasi zvonuri planeaza si asupra marelui derby, Dinamo – Rapid, ce se disputa astazi la Pitesti, sub arbitrajul lui Alexandru Tudor.  S-a discutat mult ca intre cele doua mari rivale bucurestene, ar fi avut loc "un troc" intre recentul meci de campionat (cistigat de "ciini" cu 3-0) si acesta de Cupa, rezonul acestui scenariu fiind aceea ca Rapid, aflata mai jos in clasament, este mai interesata de Cupa, deoarece cistigarea trofeului i-ar asigura certitudinea participarii in "Liga Europa" (denumirea Cupei UEFA, din sezonul urmator). Ba chiar, prin presa de Dimbovita se vorbeste ca Dinamo va trimite o echipa de rezerve, pentru a beneficia de prospetime in dificilul meci de simbata de la Iasi. Lucru cam greu de acceptat, daca tinem cont de vechea rivalitate dintre alb-rosii si visinii.

Comentarii