Pescariu "sare" Olimpiada

marți, 25 iulie 2000, 23:00
2 MIN
 Pescariu "sare" Olimpiada

Jucatorii de tenis Andrei Pavel si Gabriel Trifu vor reprezenta Romania la turneul masculin de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Sydney, a declarat capitanul nejucator al echipei romane, Florin Segarceanu. Andrei Pavel va participa atit in proba de simplu cit si in cea de dublu, unde va face pereche cu Gabriel Trifu, calificat doar pe tabloul de dublu al turneului olimpic.
Conform ierarhiei stabilite de Federatia Internationala de Tenis (ITF), trei tenismeni romani indeplineau conditiile de participare in proba de dublu din cadrul JO: Andrei Pavel, Gabriel Trifu si Dinu Pescariu. Reprezentantii Federatiei Romane de Tenis trebuiau sa aleaga doi dintre acesti trei jucatori romani pentru proba de dublu, intrucit la JO de la Sydney o tara nu poate fi reprezentata in proba de dublu decit de o singura echipa. S-a decis ca Pavel si Trifu, care joaca impreuna de citiva ani, sa reprezinte Romania in proba de dublu la JO. "A fost decizia lui Pavel. El a optat sa joace la dublu alaturi de Trifu", a precizat Florin Segarceanu, care a adaugat ca perechea Pavel-Trifu va participa si la turneul Open Romania, care se va desfasura, in perioada 11-17 septembrie, la Bucuresti.
In concursul feminin din cadrul JO, Romania va fi reprezentata de Ruxandra Dragomir si Catalina Cristea. Dragimir va participa atit in proba de simplu cit si in cea de dublu, unde va face pereche cu Catalina Cristea. Capitan nejucator al echipei feminine de tenis a Romaniei pentru JO va fi Florenta Mihai. FR Tenis impreuna cu Comitetul Olimpic Roman trebuie sa comunice federatiei internationale, pina la data de 1 august, lista jucatorilor romani de tenis care vor participa la Jocurile Olimpice.
Tablourile de simplu ale turneului de tenis din cadrul JO vor cuprinde cite 64 de jucatori, atit la masculin, cit si la feminin, care vor fi selectati in modul urmator: 48, in functie de clasamentele ATP si WTA din data de 10 iulie, 14 invitatii care vor fi acordate de ITF, in functie de clasamentele ATP si WTA si de criterii geografice si doua invitatii care vor fi acordate de o comisie formata din reprezentanti ai ITF, ai Comitetului International Olimpic si ai comitetelor olimpice nationale. Sint acceptati maximum patru jucatori din fiecare tara, in concursul masculin, si cel mult trei jucatoare, in cel feminin.
In proba de dublu, tabloul va fi alcatuit din 32 de perechi, si la masculin, si la feminin, dintre care 24 vor fi stabilie in functie de pozitiile in clasamentele de dublu ale ATP si WTA la data de 10 iulie, la care se adauga inca opt invitatii ce vor fi acordate de ITF, in functie de clasamentele ATP si WTA si de criterii geografice. Nu va fi admisa mai mult de o pereche din fiecare tara. Turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Sydney se va desfasura in perioada 19-28 septembrie, tragerea la sorti a tablourilor urmind sa aiba loc pe 15 septembrie.

Comentarii