Planul Olteanu – Nichita

duminică, 01 iulie 2001, 23:00
2 MIN
 Planul Olteanu – Nichita

Dupa indelungi aminari si tergiversari, astazi este ziua in care microbistii ieseni vor afla un raspuns vizavi de viitorul fotbalului local. Teoretic, primarul Constantin Simirad urmeaza sa-si aplece urechea asupra planului comisiei infiintate la Consiliul Local pentru creionarea viitorului sportului local si, in special, al fotbalului. Cei care ii vor prezenta sefului executivului local ultima posibilitate de redresare sint doi dintre cei 5 membri ai comisiei, consilierii locali Romeo Olteanu si Gheorghe Nichita. "La prima ora vom fi la domnul primar pentru a-i expune solutia la care s-a ajuns, apreciata ca foarte buna de toata lumea " a spus ieri Romeo Olteanu, administratorul SC Iasi XXI.
Pe hirtie, raspunsul final vizavi de planul propus va fi dat de consilierii locali insa importanta intilnirii de astazi este capitala, daca amintim influenta pe care o exercita Simirad asupra consilierilor municipali.
"Chiar daca s-a ajuns aici datorita unor gafe de proportii, nu putem sa ne resemnam si sa aruncam fotbalul la cos ci trebuie sa vedem cum putem repara ce s-a gresit. Pentru un oras ca Iasul obiectivul nu poate sa fie decit divizia A" a repetat de multe ori Gheorghe Nichita in ultima perioada.
Principalele puncte ale planului gindit de comisia CL sint: raminerea a doua din cele trei echipe de divizia C iesene din care una sa promoveze iar cealalta sa se mentina in esalonul trei, reorganizarea SC Iasi XXI si revenirea acesteia la scopul initial pentru care a fost infiintata, sustinerea fotbalului prin cele circa 2 miliarde de lei pe care le produce anual, stimularea sportivilor de frunte ai orasului, care sint legitimati la cluburi ce primesc alocatii de la bugetul central, din fondurile obtinute din taxa pentru sport (circa 600 de milioane de lei anual), atragerea Consiliului Judetean intr-o actiune ce vizeaza revitalizarea Centrului de Copii si Juniori.
Reamintim ca in prima instanta, Simirad a refuzat sa dea unda verde unui alt plan in care era prevazuta si deblocarea celor 2 miliarde de lei alocate de la bugetul local fotbalului si sportivilor de loturi olimpice. (Ovidiu MINEA)

Comentarii