Poli – Farul, scandal fara sfirsit

marți, 16 septembrie 2008, 23:53
2 MIN
 Poli – Farul, scandal fara sfirsit

Dupa ce nu a reusit sa se adune vinerea trecuta, cind doar doi membri s-au prezentat la sedinta, Comisia de Apel din cadrul Federatiei Romane de Fotbal s-a intrunit ieri pentru a analiza, printre altele, memoriul depus de Farul Constanta impotriva deciziei Comisiei de Disciplina, de reprogramare a partidei Poli – Farul, din etapa a cincea a Ligii I de fotbal. Reamintim, intilnirea nu s-a disputat deoarece arbitrul Istvan Kovacs a asteptat doar jumatate de ora remedierea problemelor avute de instalatia de iluminat nocturn a stadionului "Emil Alexandrescu", care s-a reaprins la 33 de minute dupa ce lumina s-a intrerupt. Comisia de Apel a judecat cazul la fel ca si Comisia de Disciplina, considerind ca, in astfel de cazuri, arbitrul trebuie sa astepte o ora rezolvarea defectiunilor, asa ca a decis sa mentina decizia de reprogramare a partidei.

In mod normal, urmatorul pas in acest caz ar apartine Politehnicii, care trebuie sa faca o cerere catre Liga Profesionista de Fotbal, prin care sa ceara stabilirea unei date de disputare a meciului. Mai mult ca sigur insa demersul iesenilor va fi unul inutil, deoarece Farul a si anuntat ca va ataca si decizia Comisiei de Apel. "Mergem mai departe" a fost anuntul directorului executiv al constantenilor, Dan Pira.

Declaratia dobrogeanului a stirnit minia presedintelui Politehnicii Iasi, Sorin Boca: "Ma asteptam ca lipsa de fair-play a Farului sa se termine daca pierd si la Apel, insa m-am inselat. Toata lumea ne da dreptate, persoane importante din fotbal si doua comisii federale, insa ei o tin inainte. Efectiv, nu inteleg de ce tergiverseaza lucrurile, pentru ca e clar ca meciul se va juca. Au la dispozitie 21 de zile pentru a face recurs, apoi pina se judeca… Poate vor sa jucam de Craciun!"

Daca Farul se va tine de cuvint si va ataca decizia Comisiei de Apel, urmatoarea instanta sportiva care va judeca acest litigiu, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a FRF sau Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, in functie de planul de atac al Constantei, va fi ultima care se va pronunta, hotarirea acesteia urmind a fi definitiva si irevocabila.

Comentarii