Poli maxima

luni, 22 septembrie 2003, 23:00
3 MIN
 Poli maxima

Profitind de forma foarte slaba a onestenilor, Poli s-a impus intr-o maniera categorica simbata, in deplasare, in (teoreticul) derby al Diviziei B1. Pe linga superioritatea evidenta a mult mai valorosilor jucatori ieseni, o contributie esentiala la succes a avut-o si antrenorul Vasile Simionas care si-a intrecut net fostul colaborator, Gheorghe Poenaru. Ultimul, care a inghitit „galusca” lansata de oaspeti, ce au spus ca vin la remiza pe malurile Trotusului, a incercat sa surprinda inca din start, cind l-a alunecat pe Goian, fundas la marcaj de meserie, spre stinga, lasindu-l pe Cr. Constantin sa urce la mijloc pe acel flanc, pentru ca Giani Gorga sa aiba o libertate deplina intr-un „4-4-2” ce s-a dorit a fi dinamic. Golul lui Mitruc, dupa o noua gafa a lui Ursachi (ce are cosmaruri cind aude de Iasi) i-a bulversat insa pe onesteni, care au scapat cu fata curata din alte doua ocazii ale deschizatorului scorului. Gazdele, care nu au avut sansa la sutul lui Borz (ce a nimerit bara), si-au revenit abia pe finalul primului act, cind au avut citeva suturi bune. Poenaru a fortat in acest rastimp tot pe stinga, mutindu-l chiar si pe energicul Pape Diop pe acest flanc; la cabine s-a intrat insa cu 0-2 deoarece in goana dupa egalare, gazdele s-au lasat total descoperite.
Dupa pauza, Simionas a mutat primul, trimitindu-l pe veteranul Dragoi pe dreapta si mutindu-l pe Gheban pe stinga, in locul lui Alexa. Chiar daca ambele sale virfuri erau miini moarte, Poenaru a mers pe „totul sau nimic”. La 3 minute dupa odihna, a scos ambii fundasi laterali, retragindu-i in aceste zone pe mijlocasii de banda Pape Diop si Constantin, a dinamizat atacul cu Paul Bogdan si zona centrala a liniei mediene cu Boroncoi, Birsan si Gorga devenind, pe flancuri, sustinatorii noului tandem ofensiv, Bogdan – Ilie. Tocmai aceasta mutare a fost fatala, Bilba si Croitoru conlucrind pe flancurile ce se gindeau doar la atac pentru a scrie pe tabela neverosimilul 0-3. Si totusi, onestenii au mai sperat intr-o minune, golul lui Paul Bogdan silindu-l pe Simionas sa devina si mai prudent, in ultimele 20 de minute, prin iesirea lui Bilba si intrarea lui Paraschiv, Iasul trecind de la „5-3-2” la „5-4-1”. Linistea a venit insa repede, Pacurar fiind cel ce a dat semnalul ca nimic nu se mai poate intimpla. (Ovidiu MINEA)
Cu lupa pe ieseni
Dulcianu – ajutat iarasi de noroc, a inceput sa devina din ce in ce mai sigur; poate deveni portarul pe care Iasul l-a cautat de atitia ani, prin toata tara.
Gheban – a urcat excelent la golul doi; cu exceptia unor momente de ratacire, cind era trezit la realitate de strigatele lui Botan, a jucat foarte bine.
Bernard – nu a mai urcat in ofensiva, anihilindu-l fara prea mari probleme pe haoticul M. Ilie; ramine omul care coordoneaza defensiva.
Ad. Ilie – fara sa iasa in evidenta, a fost exact aproape in tot ceea ce a facut.
Ionescu – a avut o piine usoara de mincat, din Birsan raminind doar numele;
Alexa – pus in citeva rinduri in dificultate de Pape Diop, a fost schimbat la pauza;
Mitruc – daca nu trata cu superficialitate cele doua ocazii pe care le-a avut imediat dupa ce a deschis scorul, putea fi omul meciului; sigur, harnic, a readus aminte de ce s-a luptat Poli sa-l aiba in curte.
Botan – stapinul mijlocului terenului, cheia superioritatii oaspetilor; suturile insa nu i-au intrat.
Fl. Croitoru – a iesit in evdenta dupa pauza, cind a inscris cu singe rece golul trei insa a si creat faza golului gazdelor, pierzind usor mingea.
Pacurar – cel mai rasat fotbalist al lui Poli si-a aratat clasa la golul patru.
Bilba – voluntar, netemindu-se de intrarile la rupere ale lui Goian, a hartuit apararea gazdelor; a inscris golul doi, a pasat excelent la golul trei si s-a relaxat, tratind cu lejeritate alte doua faze din care putea inscrie fara eforturi mari.
Dragoi – introdus la pauza pentru a-l marca pe apaticul Giani Gorga, nu a avut nici o problema in acest sens desi a jucat un fel de fundas dreapta.
Paraschiv – intrat pe teren la 1-3, cind meciul putea fi relansat, a fost foarte util, „tinind” zona din fata blocului defensiv central; a dat si citeva pase excelente.
Dobrea – a jucat doar prelungirile. (Ovidiu MINEA)

Comentarii