Poli merge la defilare

sâmbătă, 13 martie 1999, 00:00
2 MIN
 Poli merge la defilare

Desi nu este 1 Decembrie, FCM Poli Iasi are astazi un bun prilej de defilare. Ocazia este servita de meciul de la Braila acolo unde echipa gazda a ajuns o ruina a celei ce, nu cu mult timp in urma, juca finala Cupei Romaniei. Situatia actuala a Daciei este mai mult decit tragica, fondurile lipsind cu desavirsire, la fel ca si jucatorii de valoare, plecati care incotro. Au mai ramas "batrinii" entuziasti, sau cei foarte tineri, fotbalul actual practicat la Dacia Unirea neavind nici o legatura cu profesionsimul, in etapa trecuta, de exemplu, portarul de rezerva, veteranul Haisan, facind si pe masorul si pe antrenorul, in timp ce tehnicianul G. Tudose nu a fost prezent la meci. In atare conditii, in mod teoretic iesenii nu au voie sa se gindeasca decit la proportiile scorului si nicidecum la pronostic, "2"-ul solist fiind singura varianta normala. Mai ales ca pentru acest meci s-au asigurat absolut toate conditiile necesare de pregatire, exagerindu-se chiar prin plecarea din Iasi chiar de joi.
In lotul iesean nu exista accidentari, singurul care nu va avea drept de joc fiind Matinca, cel care a scos capul in lumea mare a fotbalului tocmai la Braila. In ciuda imposibilitatii vedetei din Copou de a juca astazi, vizavi de el vine si o veste buna, suspendarea in urma eliminarii de la Fagaras, din etapa a 16-a, fiindu-i redusa de la cinci la trei etape, asa ca la viitorul meci se va putea conta pe serviciile lui. Un alt jucator al oaspetilor ce a evoluat la Braila, Cojocaru, a depasit starea gripala fiind recuperat suta la suta. In tabara "alb-albastrilor" este foarte probabila aparitia si a celor doi jucatori inregimentati cu putin timp inainte de reluarea campionatului, Cristi Puscas si Costea Decu. Delegatia ieseana va ajunge la Braila in dimineata meciului, dupa doua nopti petrecute la Galati.
In turul campionatului, Poli a invins cu 4-0. Inaintea etapei de astazi gazdele, care deja par a fi retrogradate, ocupa ultimul loc, cu 6 puncte (o singura victorie pina acum!), 7 – 48 golaveraj si un pasiv de 21 de puncte la adevar, iar iesenii se afla pe locul 4 cu 33 de puncte si +3 in clasamentul adevarului.
Asadar, astazi, fanii lui Poli asteapta un succes confortabil.
Formatiile probabile:
Dacia Unirea: Nicoloff – Radulescu, Badea, Samuila, Anghel – Ribita, Dobrescu, Munteanu, Craciun – Posceanu, Balta.
FCM Poli – Cimpeanu – Gavrilescu, Urdaru, Petrache, Bordeanu – Manole, Ilie, Cotan, Tiron (Puscas) – Stancu, Cojocaru.
Arbitrii partidei sint: C. Marinescu (Bucuresti); D. Lazarescu (Bucuresti), G. Stefanovici (Suceava). Observator FRF: C. Costinescu (Bacau).
Celelalte partide ale etapei: Cimentul Fieni – Precizia Sacele (0-2); Laminorul Roman – Rocar Bucuresti (1-2); Sportul Studentesc – Petrolul Moinesti (0-2); Metrom Brasov – Gloria Buzau (0-2); Nitramonia Fagaras – Dunarea Galati (1-2); Chindia Tirgoviste – Poiana Cimpina (2-2); Tractorul Brasov – FC Brasov (0-3); Rulmentul Alexandria – Midia Navodari (0-1). (Ovidiu MINEA)

Comentarii