Poli nu si-a gasit reglajul optim

luni, 03 august 1998, 23:00
2 MIN
 Poli nu si-a gasit reglajul optim

Asa cum asteptau aproape toti cei care raspund de destinele Politehnicii dar si suporterii ieseni ce doresc renasterea echipei din Copou, FCM Poli Iasi a plecat la Alexandria hotarita sa obtina un rezultat pozitiv. Ce a fost se stie, nou-promovata Rulmentul invingind cu 2-0, la capatul unui meci in care suprematia pe gazon a teleormanenilor nu a fost contestata de nimeni. De ce s-a intimplat totusi acest scurt-circuit? Cum de Poli a jucat mult mai slab fata de meciurile amicale?
De la bun inceput trebuie sa spunem ca s-a simtit evident o lipsa de omogenitate si de inspiratie a jucatorilor introdusi in primul 11. Dohot a avut si interventii excelente dar, daca era mai atent, putea sa evite deschiderea scorului, Abalasei si, mai ales, Pascovici nu au corespuns asteptarilor si rolului de fundas lateral modern, Paraschiv a fost si el sub cota obisnuita doar Petrache evoluind mai aproape de posibilitati. Deziluzia cea mai mare a fost insa liberoul A. Popescu adica fotbalistul care trebuia sa asigure ordinea necesara in aparare, tocmai de la veteranul echipei pornind nesiguranta apararii. Si in linia mediana lucrurile nu au fost prea roze, Bordeanu dezamagind si fiind schimbat dupa nici jumatate de ora iar Cotan si Botan nu au aratat asteptatul plus fata de sezonul trecut. Nici Matinca nu a spart tiparele, jocul sau curgind spre individualism datorita lipsei de colaborare. In atare conditii, mai ales ca a fost singur in avanposturi, Cojocaru nu a putut sa faca mare lucru putinatatea baloanelor utile punindu-si amprenta asupra randamentului goleadorului Politehnicii. Schimbarile efectuate au adus, odata cu schimbarea partiturii tactice si o oarecare nota de prospetime si periculozitate a actiunilor ofensive ale iesenilor dar Dobrea, Grigorie si Stancu nu au reusit nici ei mai mult.
Asadar, toate zbaterile si incercarile antrenorului Ion Moldovan de a rupe ritmul au fost in zadar pentru ca elevii sai au evoluat asa cum fanii nu ar vrea sa mai vada niciodata.
In ciuda startului ratat, FCM Politehnica mai are in fata, vorba lui Ion Moldovan, inca 33 de etape, timp suficient pentru demonstrarea fortei acestei noi echipe iesene. Pentru aceasta este nevoie si de rabdare dar si de o mai mare adaptabilitate a fotbalistilor la noile cerinte. (Ovidiu MINEA)

Comentarii