Promovam in Divizia C?

miercuri, 06 august 2003, 23:00
3 MIN
 Promovam in Divizia C?

Chiar in saptamina in care Poli Unirea face citeva achizitii bomba, care sustin intentia de atacare a promovarii, dinspre FRF pica o veste ca un trasnet. Echipa ieseana este somata sa-si plateasca pina pe 11 august citeva dintre datoriile acumulate, in caz contrar urmind a fi retrogradata in divizia C! Din „selectul” club al divizionarelor B amenintate de FRF mai fac parte Foresta Falticeni si FC Baia Mare.
Pentru ca Poli are mai multe datorii neonorate fata de fosti sau actuali fotbalisti, am incercat sa aflam care dintre restante a dus la ultimatumul federal. Presedintele Marius Stan nu a stiut ce sa raspunda, pasind balonul spre numarul 1 al executivului din sezonul trecut, actualul vicepresedinte, Pavel Hodea. Acesta a declarat: „Toate litigiile importante ajunse la Federatie anul trecut, cind am travsersat o severa criza financiara, au fost stinse. A mai ramas insa o datorie de 25 de milioane de lei fata de portarul Bogdan Mihalache, acesta cerindu-si banii direct la Federatie, care a dat o decizie definitiva in acest sens. Nu cred ca va fi vreo problema sa rezolvam si aceasta restanta. In plus, patronul Forestei, Eugen Hutu, reclama 1,5 milioane de lei, ca urmare a unor neconcordante de calcul al cursului valutar, in momentul in care s-au platit grilele lui Marta si Bernard. Daca Federatia ii va da dreptate, vom stringe aceasta suma in monede de 5000 de lei si o vom plati”.
Daca peste situatia actuala se pare ca se va trece foarte usor, problemele pot aparea in legatura cu alti jucatori, care asteapta inca onorarea drepturilor financiare din sezonul trecut. In aceeasi situatie se afla si fostul antrenor, Marin Barbu, care are si el o decizie federala favorabila, ce obliga Poli sa-i plateasca tehnicianului drepturile financiare neonorate.
Acest peisaj contrasteaza izbitor cu sosirile de ieri a doi fotbalisti de divizia A, Marcel Abaluta (Farul Constanta) si Marius Luca (FC Brasov, proprietar Steaua). Jucatorii amintiti au venit in Iasi, impreuna cu Marius Stan, oficialii ieseni anuntind ca semnarea angajamentelor acestora cu Poli va fi fara probleme. In ceea ce-l priveste pe Tinel Petre (FC Arges, proprietar FC Brasov), anuntat si el in Copou, acesta nu a mai dat nici un semn de viata. „Ne-am inteles cu el insa, probabil, a aparut vreun scurtcircuit. Voi afla in scurt timp despre ce a fost vorba si daca mai are de gind sa vina la noi” a spus Stan. (Ovidiu MINEA)
Au sters pe jos cu pascanenii
Zdrobita simbata, in Copou (scor 0-5), divizionara C, CFR Pascani a incercat ieri sa-si ia revansa in „clasicul” derbi judetean (amical, de aceasta data) cu Poli Unirea Iasi. Deznodamintul – 0-6 (0-1) –
a fost insa si mai umilitor pentru gruparea pregatita de Emil Lupulescu si Mihai Irimia, ce a continuat seria esecurilor usturatoare dinaintea sezonului in care doreste promovarea. Gazdele au tinut piept doar 40 de minute, Poli (ce nu a contat pe multi jucatori, menajati, accidentati sau neajunsi inca la Iasi) desprinzindu-se apoi fara prea mari probleme. Scorul a fost deschis de Dragoi (’42, din penalty, dupa un fault asupra lui Pacurar), si dus la proportii astronomice in actul doi de Abalasei, Pacurar, Bilba (2) si Buteseaca. Ca si in partida tur, iesenii au ratat alte mari ocazii, intre care si doua bare, „semnate” de Pacurar. Pascanenii au irosit sansa golului de onoare (!?) la scorul de 0-2, cind portarul M. Ilie a parat sutul trimis din lovitura de la 11 metri de Tutu. Poli a jucat in formula: Branet – Gheban, Bernard, Vaduva, Alexa – Mitruc, Dragoi, Cristea, Cercel – Pacurar, Bilba, dupa pauza mai intrind M. Ilie, Abalasei, Ad. Ilie, Paraschiv, Ionescu si Buteseaca. Partida a fost condusa de arbitrul international Toni Helesteanu. Urmatorul joc de verificare a Iasului va avea loc simbata, la Moinesti. (OM)

Comentarii