"Episodul Galatasaray" s-a incheiat

duminică, 19 august 2001, 23:00
3 MIN
 "Episodul Galatasaray" s-a incheiat

Ceea ce pina vineri paruse a fi un simplu zvon lansat de prresa turca s-a transformat in wekk-end intr-o certitudine: Gica Popescu a parasit pe Galatasaray si a semnat un contract pe doi ani cu echipa italiana de prima divizie Lecce. Conform unor surse apropiate fotbalistului, Popescu, care semnase in luna mai un nou contract cu echipa turca, de un milion de dolari, pe un an, si-a pierdut increderea in capacitatea clubului Galatasaray, la care spera sa-si incheie cariera, de a-i plati drepturile financiare si a preferat acest transfer pentru a nu-si ingreuna si mai mult situatia.
De altfel, se pare ca antrenorul Mircea Lucescu l-a inteles foarte bine pe Gica si a fost unul dintre primii care a aprobat transferul acestuia la Lecce, in Serie A, incercind sa se consoleze ca pe postuyl sau ar putea evolua cu succes brazilianul Capone sau Vedat.
In ciuda faptului ca nu s-au facut publice nici un fel de cifre, se pare ca Lecce i-a oferit lui Popescu, care a revenit saptamina trecuta si in echipa nationala, la 33 de ani, un contract de 1,3 milioane de dolari pe doua sezone. In plus, clubul italian se obliga sa-i achite si datoria de 1,5 milioane de dolari pe care o avea de incasat de la Galatasaray.
Potrivit cotidianul turc "Fanatik", fundasul roman a avut, simbata, o intrevedere cu responsabilii clubului Lecce in cursul careia transferul sau la gruparea italiana a fost definitivat. "Niciodata nu m-am dus la conducerea clubului Galatasaray sa-mi cer banii. In plus, nu plec din cauza faptului ca nu am primit de la club suma pe care mi-o datoreaza pentru sezonul trecut. Ii inteleg pe responsabilii clubului Galatasaray, care au incercat, ca si noi, jucatorii, sa faca tot ce le-a stat in putinta pentru depasirea crizei financiare", a declarat Popescu.
Presedintele clubului Galatasaray, Mehmet Cansun, a declarat ca Popescu este un jucator foarte valoros si i-a multumit acestuia pentru contributia sa la performantele echipei din Istanbul. "A contribuit foarte mult la performantele echipei Galatasaray si ii multumim pentru aceasta. Usa noastra va fi intotdeauna deschisa pentru el", a declarat Cansun.
"Noi i-am cerut lui Popescu, la inceputul acestui sezon, sa-si gaseasca un club la care sa fie transferat. Nu vom putea primi bani in urma transferului jucatorului roman, insa ii datoram acestuia 1,5 milioane de dolari din sezonul trecut, iar pentru noul sezon ar fi trebuit sa-i platim doua milioane de dolari. Prin definitivarea acestui transfer vom scapa de o povara financiara de 3,5 milioane de dolari", a declarat purtatorul de cuvint al clubului Galatasaray, Aziz Ustel.
Jucatorul roman a fost contactat telefonic de antrenorul formatiei AC Milan, Fatih Terim, care l-a felicitat pentru acest transfer si i-a urat succes. Suporterii formatiei Galatasaray si-au manifestat, simbata, nemultumirea fata de faptul ca Popescu a fost transferat la Lecce, printr-un mars de protest in cartierul Mecidiyekoy, unde se afla stadionul "Ali Sami Yen".
Despartirea lui Gica de echipa turca intr-o maniera atit de rapida a surprins pe destula lume, cu atit mai mult cu cit in pauza competitionala dintre cele doua campionate el declarase ca se simte foarte bine pe malurile Bosforului. "Sint bucuros sa ramin la Galatasaray si sper sa-mi inchei cariera la aceasta echipa. Sint convins ca si problemele finaciare se vor rezolva in timp", delcarase el in luna iunie. In cei patru ani de cind s-a transferat de la Barcelona la Galatasaray, Popescu a cistigat trei titluri de campion al Turciei si Cupa UEFA in 2000. (ICT)

Comentarii