Reintilnire cu Turcanu si Simion

vineri, 06 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Reintilnire cu Turcanu si Simion

Indubitabil, meciul pe care elevele lui Nicu Roibescu il sustin astazi la Tirgu Mures este unul pe care si-l propun si pot sa-l cistige. Pe de o parte, pentru ca diferenta de valoare dintre cele doua echipe care se vor afla fata in fata este net in favoarea iesencelor, iar pe de alta parte pentru ca antecedentele acestui inceput de sezon prezinta Penicilina in postura de mare favorita a intilnirii. Daca echipa noastra a inceput campionatul cu trei victorii si o singura infringere (si aceea cu 3-2), ocupind pozitia a treia in clasament, tirg-muresencele au plecat in noul campionat cu patru infingeri din tot atitea partide. Gaz Metan are in momentul de fata doar patru puncte, un setaveraj de 2-12 si imparte ultimele doua locuri ale clasamentului cu Universitatea Craiova, una din "victimele" iesencelor din primele etape.
Cu toate acestea, ar fi greisit sa consideram ca pe iesence le asteapta o sipla excursie de placere in Ardeal. Chiar numai lungimea drumului pe care voleibalistele noastre l-au avut de facut pina la Tirgu Mures constituie un impediment important pentru penicilina. pe linga aceasta, trebuie sa mai amintim ca Gaz Metan s-a intarit in aceasta vara cu o serie de jucatoare care au mai evoluat in Divizia A, unele de acestea fiind cunoscute iubitorilor voleiului din Iasi. Este vorba de Dana Singeorgean Turcasu, care s-a intors la echipa de la care a plecat in tinerete si de mai tinara Simona Simion, care a evoluat pina in sezonul trecut la Penicilina. Nu ne ramine decit sa speram ca eforturile acestor jucatoare si al colegelor lor nu vor putea impiedica succesul asteptat al iesencelor. O victorie la Tirgu Mures ar fi cel mai frumos cadou de nunta pe care voleibalistele de la Penicilina l-ar putea face colegie lor, Laura Dulcianu, inaintea casatoriei pe care aceasta o va celebra simbata viitoare. Intre timp, miercuri, iesencele vor mai disputa un meci, cu Unic Piatra Neamt, dar in sferturile de finala ale Cupei Romaniei.
In partida de astazi, sextetul probabil de inceput al Penicilinei va fi: Dochia, Ruxandoiu, T. Popa, Dulcianu, Androhovici, Formagiu. (ICT)

Comentarii