Romeo Olteanu – presedinte

joi, 01 martie 2001, 00:00
3 MIN
 Romeo Olteanu – presedinte

Ieri dimineata, presedintele Consiliului de Administratie al FCM Poli, Romeo Olteanu a dezmintit toate variantele privind numirea unui nou presedinte la gruparea din Copou. "Am auzit si eu tot felul de zvonuri fanteziste insa, in cadrul conducerii, nici macar neoficial nu s-a discutat despre vreun inlocuitor al domnului Lupulescu, presedintele executiv care a demisionat. Sint satul de tot felul de variante de moment asa ca, pina la gasirea unei solutii viabile din toate punctele de vedere, vom merge pe varianta aplicata si la alte cluburi, in care presedintele Consiliului de Administratie conduce clubul. De altfel, si in tur, cind domnul Lupulescu a renuntat la conducerea clubului, am functionat cam pe aceste baze. Cum in ceea ce ma priveste mai am si alte sarcini in afara fotbalului, va trebui sa apara o mai mare mobilizare a angajatilor clubului, care, in formula numerica actuala, cred ca au cum sa rezolve problemele de fiecare zi" a declarat Olteanu. Administratorul SC Iasi XXI, principalul sponsor al echipei, a mai spus ca a constatat grave abateri disciplinare din partea angajatilor. "Datorita cheltuielilor enorme pe care le avem catre regiile care ne livreaza energie si gaz, am decis sa instaurez un program ferm al functionarii saunei si a bazinului de la stadion. In afara celor care ajuta clubul, care figureaza pe o lista a celor care beneficiaza de gratuitate, fiecare dintre cei care vor sa beneficieze de aceste servicii trebuie sa plateasca 100 000 de lei, pe baza de chitanta. L-am numit responsabil cu aceasta problema pe masorul Mihai Tarita care a taiat pina acum o singura chitanta, si aceea domnului Loghin de la restaurantul "Dunarea" care ne-a ajutat mult la protocoalele facute. In rest, am informatii ca o multime de oameni, printre care si fostul presedinte, Vasile Drutca, cercetat pentru paguba de aproape 200 000 de dolari adusa clubului in urma <afacerii Pancu> a facut sauna bine, mersi! Asa nu se mai poate!" a declarat Olteanu.
Presedintele CA a reiterat ideea conform careia la gruparea din Copou vor aparea in viitor modificari consistente de statut. "In afara domnului Alexa si a citorva societati care au contracte de publicitate minore, nimeni nu da un leu la club, greul raminind pe umerii SC Iasi XXI. Studiem deja o modificare a statutului clubului, care vreau ca pe viitor sa functioneze intr-o formula gen societate pe actiuni, in care fiecare dintre cei care dau bani la club sa stie exact cit poate cistiga in functie de aportul procentual la cheltuielile facute. Se va elimina, astfel, gajarea de jucatori care a provocat atitea discutii. Daca nu vor aparea doritori sa intre intr-o astfel de asociere, SC Iasi XXI va ramine singurul sponsor al FCM Poli si ne vom gindi un program de restructurare totala" a mentionat presedintele divizionarei B.
Ieri, in jurul prinzului, s-a rezolvat si o parte a cererilor financiare ale jucatorilor adusi de antrenorul Ion "Lita" Dumitru in Copou, care vor primi, cumulat, 4000 $, restul de 8000 $ urmind sa fie platiti pina la sfirsitul lunii. Besleaga, Maxinciuc, Luca si Claudiu Dumitru vor deveni definitiv proprietatea clubului iesean, ei urmind astazi sa semneze contracte pe doi ani si jumatate cu FCM Poli. In aceeasi situatie se va afla si Mihalache, dar solutionarea transferului sau va avea loc la inceputul saptaminii viitoare, cind va fi obtinuta dezlegarea de la Fulgerul Bragadiru. Ionel Serban (Fulgerul) si Moise (Rocar) vor fi imprumutati gratis pina in vara. Daca va mai fi nevoie, se va studia si varianta primirii in Copou a doi fotbalisti pe care Laminorul Roman i-ar oferi fara pretentii materiale pina la finele campionatului. Tot saptamina viitoare se va clarifica si situatia lui Cotan, Petrache si Dobrea.
Tot ieri, s-a decis ca persoanele cu drept de semnatura sa fie, incepind de astazi, Romeo Olteanu, Mihai Alexa si Nicu Bodoga, toti membri in CA, retragindu-li-se aceste prerogative lui Emil Lupulescu si Ovidiu Fotea.
Altfel, ieri, controlul efectuat la Iasi XXI de catre Camera de Conturi a fost finalizat, rezultatele urmind a fi prezentate in termen de 5 zile. In functie de raportul final se va vedea care va fi viitorul financiar al FC Municipal Poli. (Ovidiu MINEA)

Comentarii