Rugby in toata splendoarea

Subtitlu

vineri, 25 mai 2007, 20:52
2 MIN
 Rugby in toata splendoarea

Crawshay’s Welsh RFC, echipa galeza de rugby pe care iesenii au admirat-o, joi, pe ploaie, pe terenul "Gorun Sandu-Ville", contra iesenilor de la Poli-Agro-Unirea, este o selectionata care are multe dintre atributele echipelor de tip "Barbarians". Fireste, nu este istorica Barbarians, care in alte timpuri jucau cu "Wallabies" din Australia si "Springbox" din Africa de Sud, dar este constituita pe criteriile traditionale ale fenomenului. Fara sediu, stadion, lot stabil de jucatori, joaca citeva meciuri pe an, se antreneaza doar in preziua partidei pe care o sustin si promoveaza jocul la mina, ofensiv, in detrimentul celui pe inaintare, cum se intimpla in meciurile cu miza. Loturile convocate pentru partide sint stabilite pe criterii invitationale, la fel ca la Barbarians. Partea financiara este sustinuta de un grup masiv de sponsori, iar rolul unor astfel de selectionate este de a promova sportul cu balonul oval pe intreg mapamondul. Cu toate acestea, Crawshay’s  este redutabila si nu numai datorita faptului ca a invins clar formatia ieseana, ci pentru ca in lot sint cuprinse cele mai multe dintre sperantele rugbiului galez care asteapta o revenire in elita dupa citeva sezoane secetoase in "Six Nations". Sint si citiva internationali sau fosti internationali ai Tarii Galilor si, desi vine aureolata cu apartenenta la una dintre cele mai puternice natiuni rugbistice, Crawshay’s s-ar simti foarte mindra daca ar invinge una dintre nationalele calificate la Cupa Mondiala.
"XV-le Presedintelui", echipa pe care o vor intilni galezii astazi, de la ora 17,00, pe stadionul "Emil Alexandrescu", este, practic, selectionata Romaniei, din care lipsesc internationalii din strainatate, deci o selectionata a Diviziei Nationale de rugby.  O dovedeste si formula de start a echipei pregatite de Marin Mot si George Sava: sase dinamovisti, sase stelisti, doi jucatori de la Remin Baia Mare si unul de la Farul Constanta. Impreuna cu banca de rezerve, lotul cuprinde jucatori de la opt cluburi din tara, Poli-Agro-Unirea Iasi fiind reprezentata de Mihaita Lazar, Adrian Negoita, Nicolae Alexa (jucatori de inaintare) si Ciprian Cernescu (treisferturi).  Asadar, ne pregatim de un frumos spectacol rugbistic in aceasta seara, pe arena din Copou, la care intrarea va fi libera.
XV-le Presedintelui: Dobre, Zebega, Paulica – Rus, Popirlan – Grigore, Tudori (cpt), Lucaci – Lupu, D. Dumbrava – Cl. Dumitru, Barbuliceanu, Budusan, Bagiu – C. Nicolae. Rezerve: Maxim, Adascalitei, Lazar, Negoita, Hristache, Alexa, Marinescu, Pantiru, Conache, Bors, Ov. Dumbrava, Cernescu.

Comentarii