S-a intors “Gava”

vineri, 05 septembrie 2008, 20:39
2 MIN
 S-a intors “Gava”

Ieri,  in materialul legat de fluxul de straini care a existat in ultima perioada la Politehnica, publicat de "Ziarul de Iasi", a fost evidentiat in mod special Alejandro Gavatorta. Coincidenta face ca tot ieri, fotbalistul argentinian sa ajunga in Copou, unde a semnat o noua intelegere pe durata a doi ani.

Povestea lui Gavatorta cuprinde destule momente de cumpana. Venit in Iasi de la Colon Santa Fé, in returul sezonului 2004-2005, dupa ce a fost refuzat de Steaua, fotbalistul s-a impus destul de repede, fiind cotat si la ora actuala drept cel mai bun "straniero" care a evoluat pina acum la Politehnica. In ciuda acestui fapt, mariajul cu echipa ieseana a avut doua momente de cotitura importante. Peste primul, care a fost generat de un conflict cu impresarul Marcel Popescu, s-a trecut, Poli ajutindu-l din plin pe fotbalist, insa al doilea scurtcircuit a adus o despartire al carui mister nu a fost elucidat pe deplin nici pina astazi. Astfel, in timpul sezonului 2006-2007, Gavatorta a refuzat sa se mai prezinte la echipa, sustinind ca are probleme de ordin psihic si ca nu mai poate continua sa joace in Romania. Desi au incercat fel de fel de variante, sefii lui Poli au capitulat, cedindu-l la FC Thun, in Elvetia, pentru o suma modica, in pauza de iarna. Argentinianul a fost multumit la elvetieni doar pina in vara aceasta cind retrogradarea in liga secunda a adus divortul partilor. "Gava" a ajuns apoi in Cipru, la AEK Larnaka, insa si aici se pare ca au aparut citeva scurtcircuite, care l-au determinat pe jucator sa-si reindrepte pasii spre Copou, Poli legitimindu-l din postura de jucator liber.

Altfel, jucatorii ieseni au intrat, de ieri la prinz, intr-o mini-vacanta de patru zile. Inainte de a primi liber, fotbalistii Politehnicii au dat citeva teste fizice, programate dupa cele trei zile de antrenamente duble zilnice, majoritatea fotbalistilor trecind cu brio de probele impuse. Singura exceptie a fost Montiel, paraguayanul venind la Poli nepregatit fizic corespunzator.  

PS: In meci contind pentru etapa a IV-a a seriei I din Liga a IV-a, Poli II Iasi a invins pe teren propriu cu 1-0 (0-0) formatia Laminorul Roman.

Comentarii