Sa mori de inima rea!

joi, 22 noiembrie 2001, 00:00
3 MIN
 Sa mori de inima rea!

Penicilina: Dochia, T. Popa, Formagiu, Androhovici, Dulcianu, D. Marian. A mai jucat A. Popa.
Universitatea : Pachitariu, S. Marian, Schragner, Stancu, Capatina, Busu. Au mai jucat Antal, Chivorchian, Tolisteanu, Dan.
Arbitri: S. Lungu (Bucuresti), M. Ioanovici (Pitesti).
Puncte din serviciu: 3-4. Servicii gresite: 10-13.
Daca ne mai indoiam ca Penicilina este echipa tuturor posibilitatilor, care te poate purta intr-o clipa din infern in paradis si inapoi, ieri ne-am convins pe deplin de acest lucru. Dupa un meci extrem de dificil, in fata liderei campionatului, Universitatea Bacau, echipa care a cistigat toate meciurile disputate pina acum in campionat, jucatoarele antrenate de Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au revenit in doua rinduri dupa ce fusesera conduse cu 1-0 si 2-1 la seturi, au avut sansa de a se impune in tie-break, dar au ratat-o si s-au vazut invinse cu 2-3, dupa un final realmente de infarct. Asa se face ca iesencele ramin in continuare fara victorie in meciurile disputate in aceasta toamna pe teren propriu, in trei din cele patru jocuri ele pierzind la tie-break.
Bacauancele au inceput mai bine jocul si si-au adjudecat primul set dupa 18 minute, in care a excelat fosta jucatoare a gazdelor, Sorina Marian. Penicilina a incercat sa faca cit mai multe puncte cu blocul, dar erorile de la preluare si din faza ofensiva au impiedicat-o sa faca mai mult de 19 puncte. Oricum, in setul al doilea, Tatiana Popa si colegele lor nu le-au mai permis adversarelor sa se distanteze pe tabela de marcaj, ba chiar au avut un plus de eficacitate pe mingile de final si au reusit sa reechilibreze scorul general. In mare, aceeasi desfasurare au avut-o si urmatoarele doua seturi, in care cele doua combatante si-au impartit perioadele de dominare. Cel de-al treilea a revenit bacauancelor, care au punctat in special prin Schragner si Stancu, iar al patrulea a intrat in buzunarul gazdelor, care nu au acceptat niciodata postura de out-sidere in acest joc. Oricum, antrenorul bacauan Florin Grapa a facut o miscare inteligenta in setul al patrulea, odihnindu-si citeva titulare pentru decisiv, in timp ce Penicilina n-a avut aceasta posibilitate, banca sa de rezerve fiind in continuare foarte "subtire".
Setul decisiv a stat sub semnul incertitudinii pe toata desfasurarea sa, dar am fi incorecti daca nu am spune ca Penicilina a avut clar mai multe sanse de a se impune decit Universitatea. Gratie mingilor jucate foarte bine de Androhovici si Formagiu, gazdele au reusit sa conduca cu 3-1, 7-4 si 9-6. Odata cu apropierea de final, situatia a devenit tot mai tensionata, schimburile de mingi s-au lungit, iar erorile neprovocate au devenit tot mai frecvente. Penicilina a avut 11-7 si 13-10 pe tabela, s-a ajuns apoi la 14-12 si au existat doua mingi de meci pentru iesence, dar tocmai atunci ele s-au precipitat si nu au valorificat nici una. Oaspetele, cu moralul bun al celui care a rastunat o situatie dificila, au jucat mult mai atent ultimele puncte si s-au impus cu 17-15, punind capat sperantelor spectatorilor si jucatoarelor iesence. La urma urmelor, cine credea la inceputul jocului ca vom ajunge in situatia de a administra prima infringere liderei? (ICT)

Comentarii