Sase minute de fotbal

Subtitlu

marți, 12 iunie 2012, 21:49
2 MIN
 Sase minute de fotbal

Grecia: 1. Chalkias (’23 – 13. Sifakis) – 15. Torosidis, 21. Katsouranis, 5. K. Papadopoulos, 20. Holebas -16. Fotakis (’46 – 17. Gekas), 2. Maniatis, 10. Karagounis (cpt.) – 14. Salpingidis, 7. Samaras, 22. Fortounis (’70 -11. Mitroglou). Antrenor: Fernando Costa.

Cehia: 1. Cech – 2. Gebre Selassie, 6. Sivok, 3. Kadlec, 8. Limbersky – 17. Hübschman, 13. Plasil  -19. Jiracek, 10. Rosicky (cpt.) (’46 – 18. Kolar; ’90 – 12. Rajtoral), 14. Pilar – 15. Baros (’67 – 20. Pekhart). Antrenor : Michal Bilek.

Cartonase galbene: Torosidis (’34), K. Papadopoulos (’55), Salpingidis (’57) – Rosicki (’26), Jiracek (’35), Kolar (’65).

Arbitru: Stéphane Lannoy (Franta).

0-1, min. 3: Hübschmann paseaza pe culoar pana la Jiracek, care se desprinde de Holebas si se intercaleaza  in zona centrala, de unde inscrie, cu un sut de la 16 metri;

0-2, min. 6: Gebre Selassie  paseaza de pe linia de fund a terenului, lateral stanga, in careul mic, Pilar reia dintre Katsouranis si Torosidis;

1-2, min. 53: Cech nu se intelege cu Sivok, scapa mingea printre maini si Gekas inscrie, de la 14 metri, cu poarta goala.

Ca grecii vor avea serioase probleme in aparare deoarece pierdusera ambii stoperi care au inceput Euro ca titulari (Papastathopoulos, suspendat si Avraam Papadopoulos, accidentat) iar cehii, recunoscuti pentru forta jocului ofensiv, erau obligati sa joace totul pe cartea atacului, dupa umilinta suferita cu Rusia, era de asteptat. Foarte probabil, nimeni insa nu ar fi pariat pe faptul ca in minutul 6 scorul va fi 2-0, asa cum s-a intamplat aseara, la Wroclaw, gravele erori defensive ale elenilor fiind taxate prompt de o trupa care a speculat la maximum intercalarile in zona centrala a jucatorii ofensivi de banda. Etalata in jocul cu Polonia, cand a egalat in inferioritate numerica si a irosit un penalty, reactia trupei lui Costa s-a lasat asteptata pana la pauza, singurul moment ofensiv clar al grecilor aparand abia in minutul 41, cand golul lui Fotakis a fost anulat pentru un ofsaid care, daca a fost, a fost milimetric.

Actul doi a fost unul dintre cele mai sterpe de la acest campionat. Desi a primit un cadou incredibil din partea lui Cech si a redus rapid diferenta, Grecia a ramas doar cu initiativa, nefiind in stare, pana la final, sa-si creeze macar o oportunitate importanta de egalare. Fara Rosicky, schimbat la pauza, cehii nu au reusit nici ei o zvacnire concludenta pe contraatac, astfel ca, pentru spectatorul neutru, fluierul final a fost o izbavire.

Comentarii