Scandalul terapeutilor

miercuri, 14 iunie 2000, 23:00
2 MIN
 Scandalul terapeutilor

Intorcindu-ne putin in urma, la meciul nostru cu Germania, merita sa amintim parerea antrenorului francez al lui Liverpool, Gerard Houllier, referitoare la aspectul sau tactic: "A fost o disputa interesanta intre jocul organizat si in forta al jucatorilor lui Ribbeck, pe de o parte si tehnicitatea si rapiditatea romanilor, pe de alta. Germanilor nu le-a priit inceputul jocului, deoarece au abordat o aparare in zona, cu care nu erau obisnuiti, insa si-au revenit repede, cu rigoarea care ii caracterizeaza". Tentativa lui Ribbeck de a trece la apararea in zona i-a iritat pe foarte multi jurnalisti germani. "Ribbeck spunea inainte de Europene ca are cei mai rapizi fundasi dintre toate cele 16 echipe prezente la turneul final. Cred ca dorea sa spuna ca aparatorii sai vor primi cel mai rapid gol!", comenta cu sarcasm unul dintre nemti. Despre Viorel Moldovan multi au spus ca a fost personajul numarul unu al disputei, golul din prima repriza si apoi acea ratare monumentala de dupa pauza aducindu-l in prim-planul tuturor comentariilor. Atacantul lui Fenerbahce a recunoscut ca a trecut de la extaz la agonie in numai citeva minute: "O parte din mine este bucuroasa, pentru ca am marcat, cealalta e dezamagita din caza ratarii cu poarta goala. Am un regret imens pentru ca am scapat victorie printre degete la acel sut cu ghinion. Simbata, impotriva Portugaliei, nu-mi voi mai putea permite sa ratez din asemenea pozitie".
Singurul nor ce pare a fi aparut (la figurat) pe cerul de la Grimbergen pare a fi cel iscat de aducerea in cantonamentul "tricolorilor" a doi asa-zisi kino-terapeuti. Este vorba de italianul Caretta, adus de Petrescu si Popescu si de spaniolul Brau, venit la insistentele lui Gilca. Desi jucatorii par a avea incredere in cei doi si in metodele lor neconventionale de refacere, medicii "oficiali" ai nationalei noastre nu par prea incintati de concurenta. Unul dintre ei chiar a fost auzit spunind cu naduf: "Cei doi nu se pot numi medici, pentru ca nu au studii de medicina si singura institutie pe care au absolvit-o vreodata, probabil, este scoala vietii…" Partida cu Figo si ai sai va avea loc la Arnhem si se anunta de pe acum de mare interes, dupa lectia de fotbal predata de lusitani echipei lui Keegan.
Lotul nostru a plecat in aceasta dimineata de la Grimbergen la Papendal, in Olanda, unde va pregati timp de doua zile meciul cu Portugalia, dupa care va reveni in Belgia. La Arnhem ne va arbitra francezul Gilles Veissiere, un tip care nu ne este necunoscut. El si-a facut debutul in arena internationala cu ocazia partidei Bohemian Dublin – Steaua (0-0), in turul preliminar al Cupei Cupelor, in 1992. In august 1996 a condus si meciul Lokomotiv Sofia – Rapid (0-1), din turul preliminar al Cupei UEFA, asa incit putem considera ca ne poarta noroc. (Ion C.)

Comentarii