Se dau bilete la Rapid

marți, 10 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Se dau bilete la Rapid

Campionatul Diviziei A de volei feminin a luat o saptamina de pauza pentru a permite disputarea meciurilor din sferturile de finala ale Cupei Romaniei. Echipa ieseana Penicilina s-a aflat printre cei patru capi de serie care nu au evoluat in optimi, asa ca meciul de astazi, de la Piatra Neamt, reprezinta prima aparitie a fetelor lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim in actuala editie a Cupei. Peste o saptamina se va juca la Iasi meciul retur, in urma caruia va fi stabilita echip calificata in semifinale si care va intilni mai mult ca sigur in aceasta faza pe Rapid Bucuresti.
Chiar daca perspectiva intilnirii campioanei en-titre in semifinale nu face prea facil drumul spre cistigarea Cupei Romaniei, echipa ieseana este decisa sa se bata pentru calificare si sa incerce a transa soarta acesteia inca din meciul de azi. De altfel, Penicilina are atu-ul moral al unei victorii directe in fata nemtencelor, cu un sec 3-0, inregistrata la Iasi in etapa a doua de campionat. Acel meci a demonstrat ca exista o neta diferenta de valoare intre sextetul nostru si cel de sub Pietricica si deci trebuie sa ne valorificam statutul de favoriti ai intilnirii. Pe de alta parte, nu trebuie sa uitam ca Unic a produs simbata marea surpriza a etapei in Divizia A, invingind cu 3-2 pe lidera Dinamo, echipa neinvinsa pina in acel moment. La acest rezultat-bomba a contribuit atit mobilizarea extraordinara a echipei gazda, cit si atmosfera teribila creata in sala din Piatra Neamt de catre suporterii locali, atmosfera care este de asteptat sa se repete si astazi, tinind cont ca intre cele doua formatii exista o rivalitate arhicunoscuta.
Noua nu ne ramine decit sa speram ca voleibalistele iesence au reusit sa treaca peste handicapul lungii deplasari de care au avut parte ultima etapa si sa depaseasca dezamagirea provocata de infringerea de la Tirgu Mures, suferitain conditii cu totul speciale. Veste buna este ca Tatiana Popa, cea care aproape a lesinat in timpul meciului de la Tirgu Mures, din cauza suprasolicitarii nervoase si a unei probabile crize de hiperglicemie, si-a revenit complet si este decisa sa joace cit mai bine astazi. Ea va efectua in perioada urmatoare sa mai efectueze o serie de analize medicale, pentru a se depista cauzele crizei de la Tirgu Mures si pentru a evita pe viitor astfel de situatii extrem de neplacute, dar, asa cum ne-a declarat, acest lucru nu o va impiedica sa evolueze in continuare cu la fel de mare ambitie si dirzenie, pentru a fi un permanent exemplu fata de colegele sale mai tinere. Indraznim sa spunem ca daca toate echipierele Penicilinei ar putea invata ceva din pilda de devotament fata de echipa si fata de ideea de sport in general a Tatianei, echipa noastra s-ar afla mereu in lupta pentru titlu. Echipa probabila de inceput a iesencelor: Penicilina: Dochia, Ruxandoiu, Formagiu, Dulcianu, Androhovici, T. Popa. (ICT)

Comentarii