Se incarca bateriile

marți, 29 iulie 2008, 21:10
2 MIN
 Se incarca bateriile

Reuniti inca de pe 14 iulie, handbalistii de la Politehnica Iasi au parcurs deja citeva etape de pregatire. Dupa o perioada cu antrenamente in localitate, baietii pregatiti de antrenorul Costel Schender sint de vineri la Vatra Dornei, unde pun bazele pregatirii fizice pentru sezonul viitor. "Am ales sa mergem la Vatra Dornei pentru a respecta programul pe care l-am facut cita vreme in locatia obisnuita din ultimii ani, Tg. Neamt, nu aveam acces la cazare decit la mijlocul lunii august.", spune Danut Constantinescu, directorul sportiv al echipei iesene.

Dupa ce au cautat in ultima perioada diverse solutii pentru completarea lotului, iesenii au plecat in cantonament cu citeva nume noi, mai putine decit sperau, o parte dintre ei tineri jucatori proveniti de la echipa de la LPS Iasi care a luat in primavara bronzul la finalele Nationalelor de juniori I.  

"Sint citiva jucatori noi cu care am semnat contracte dar au refuzat sa plece in cantonament in ultima instanta. Vom vedea ce masuri vom lua in aceste cazuri.", a mai adaugat Constantinescu, care a semnat cu patru jucatori contracte pe doi ani: portarul nemtean care a evoluat sezonul trecut la Caracal, Ionut Torica, portarul de la Vaslui, Alex Vasiliu, interul drept de la Piatra Neamt, Mihai Dascalu, si centrul Marius Dospinescu, care a terminat imprumutul la Universitatea Galati si a revenit la Piatra Neamt.

Pina cind se vor descilci lucrurile cu contractele semnate, iesenii sufera pentru ca au pierdut doi portari si mai au in prezent un singur nume pe lista, Catalin Draghici, venit si el in aceasta vara de la Neptun Constanta. Asa ca la Vatra Dornei, Schender mizeaza pe doar treisprezece jucatori respectiv Draghici, Ovidiu Damian, Andrei Velicu, Razvan Ifrim, Ionut Caciuc, Petru Iftimie, Costel Petrea, Sebastian Oniga, Florin Gogeanu, Gabriel Sfarc, Andrei David (ultimii trei de la LPS Iasi), Stefan Barbulescu si Ionut Ciocoiu (ambii de la LPS Piatra Neamt).

Chiar daca a fost in prima perioada a pregatirilor veteranul Gabi Elisei a refuzat cantonamentul si nu vrea sa-si prelungeasca contractul cu iesenii pina nu obtine o marire a veniturilor. Cu trei antrenamente pe zi care vizeaza doar pregatirea fizica, studentii vor continua cantonamentul pina duminica apoi vor reveni acasa pentru a trece la lucrul cu mingea. Desi nu sint confirmari oficiale si nu se cunoaste nici formatul competitiei, exista semnale ca noul sezon al Diviziei A va debuta la mijlocul lunii septembrie.

Comentarii