Sevcenko, salvatorul

Subtitlu

vineri, 23 iunie 2006, 23:49
2 MIN
 Sevcenko, salvatorul

Arena: Olympiastadion, Berlin
Ucraina: Sovkovski – Sviderski, Rusol, Nesmasnii – Gusev, Selaev, Timosciuk, Rebrov (’55-Vorobei), Kalinicenko (’75-Gusin) – Sevcenko (’88-Milevski), Voronin. Antrenor: Oleg Blohin.
Tunisia: Boumnijel – Trabelsi, Jaidi, Haggui, Ayari – Nafti (’90-Ghodhbane), Mnari – Bouazizi (’81-Ben Saada), Namouchi, Chedli (’81-Santos) – Jaziri. Antrenor: Roger Lemerre.
Arbitri: Carlos Amarilla – Amelio Andino, Manuel Bernal (Paraguay).
Cartonase galbene: Sviderski, Selaev, Timosciuk, Rusol / Jaziri (2), Bouazizi, Jaidi.
Cartonas rosu: Jaziri (’45^1).
1-0, min. 70: Sevcenko prelucreaza o minge in careul tunisian, este agatat de Haggui si noua vedeta a lui Chelsea transforma penaltyul.
Toate asteptarile legate de o partida atractiva pentru un obiectiv grandios cum este calificarea in optimi s-au rasuflat aseara dupa o intilnire modesta intre o echipa africana neputincioasa, respectiv o Ucraina care a apasat rar pe pedala de acceleratie si a facut-o cu prea putina convingere. Avind si alternativa egalului, est-europenii nu s-au mai aruncat in atac, asa cum au facut-o cu sauditii. S-au multumit sa astepte, sa se blideze in aparare si sa incerce ceva constructii in viteza. Asa au rezultat in prima repriza doar citeva ocazii mai rasarite in fata unei echipe care n-a mizat in ofensiva decit pe rabufnirile lui Trabelsi. Si daca tunisienii l-au mai pierdut, din exces de zel, pe singurul lor virf, in prelungirile primului act, si mai modesta a fost prima jumatate a reprizei secunde. Invitata sa atace, avind nevoie de victorie, Tunisia a prins curaj si in minutul 65 putea obtine un penalty daca arbitrul din Paraguay sanctiona un hent in careu la Timosciuk, aflat in zid la o lovitura libera executata de Ayari. Insa, daca n-a dat 11 m in careul ucrainean, Amarilla a facut-o cinci minute mai tirziu la cealalta poarta, pentru ceea ce avea sa fie singura reusita a intilnirii. Si tabela chiar putea lua proportii in ultimele minute, insa Voronin a fost blocat in trei rinduri, pe contratacuri generate de golurile lasate in defensiva de o formatie care a sperat ca mai poate schimba soarta intilnirii.

Comentarii